Hayden Paddon (eespoolne).Foto: Aldo Luud
WRC
22. november 2018, 14:07

Tänaku konkurent tahab lepingut, kuid Hyundai viivitab

Uus-Meremaa rallipiloot Hayden Paddon sooviks tuleva hooaja osas selgust saada, kuid tööandja Hyundai pole valmis veel vastust andma. 

Meedias hakkasid ringlema jutud, et Paddon ei soovi tuleval hooajal MM-sarjas üldse kaasa teha ning hakkab kodumaal asju ajama. Mees ise lükkas Autosportile antud intervjuus need spekulatsioonid ümber.

"Ma ei tea, kust need jutud on tulnud," sõnas Paddon. "Paljudel teistel on ka kodumaal oma projektid, ainus vahe on see, et mina olen Uus-Meremaalt. Aga minu fookus on ikkagi WRC sarjas sõitmisel."

Paddon on aastaid sõitnud Hyundai ridades ning soovib seda ka tulevikus. "Olen Hyundaile pühendunud ja tahan siin jätkata. Olen selle masinaga etappe võitnud ja mitte juhuslikult. Tean, et kui pusletükid kokku sobituvad, olen valmis esikoha eest võitlema." 

Lõppenud hooajal jagas Paddon masinat Dani Sordoga. Uus-Meremaalase saagiks jäi seitsme ralli peale kaks poodiumikohta, kolmel korral oli ta viie parema seas, korra seitsmes ning Portugalis tuli katkestada. 

Praeguse seisuga on Hyundail leping Thierry Neuville´i ja Andreas Mikkelseniga. Kui belglase koht on kindel, siis norralase kehv hooaja lõpp on tekitanud küsimärke. Tiimiboss Michel Nandan kinnitas, et tuleval hooajal jätkatakse sama süsteemiga: kaks meest teevad kaasa terve hooaja, kolmandat masinat jagatakse. 

Autosporti andmetel selgub Hyundai koosseis detsembri esimesel nädalal. Väidetavalt on meeskond lähedal lepingule nii Paddoni kui ka Sordoga. Veidi segab kaarte varasemalt Citroenis sõitnud Craig Breen, kellega samuti kõnelusi peetakse.