Foto: Daybreak Game Company
Esport
23. november 2018, 16:08

„H1Z1“ e-spordiliiga kõrbes põhja, tiimid jäid ilma palgata

Battle royale žanri mängud on asunud korralikult e-spordimaailma vallutama. „PlayerUnknown's Battlegrounds“ on maha pidanud mitu korralikku suurturniiri, „Fortnite“ aga investeerinud enda tulevikku 100 miljonit dollarit. Kuidas on lood aga mänguga „H1Z1“?

Tuleb välja, et mitte just kõige paremad, vahendab Polygon. Kuus kuud tagasi asutatud e-spordiliiga jätab enda esimese hooaja pooleli, samuti on (vähemalt praeguse seisuga) tühistatud teinegi hooaeg. Kõik osalevad tiimid vabastati liiga kohustustest.

Raportite kohaselt seisavad liiga sulgemise taga viibinud maksed ja muud organisatoorsed probleemid. Paljud tiimid jäid ilma lubatud palgast ning selle tulemusena pidi varasemalt juba üks meeskondadest liiga pooleli jätma, kuna ei suutnud enda mängijatele tasuda. Mitmed teised kasutasid mängijate palgaks iseenda raha, sattudes kahjumisse.

Liiga üks eestvedajatest, Jace Hall, andis Twitteris teada, et tegelikkuses sai liigale saatuslikuks hoopiski teose kahanev mängijatearv. Kui mullu oktoobris mängis „H1Z1“ korraga rohkem kui 31 000 inimest, siis tänavu samal ajal oli see number väiksem kui 2500. „H1Z1“ sai hetkelise tõusu, kui mäng viidi üle tasuta mudelile, ent mängijatebaas kuivas taas kiirelt kokku.