Zlatan Ibrahimovic võitis kiiresti Manchester Unitedi fännide südamed.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
22. november 2018, 18:39

Zlatan avameelselt: tundsin end Inglismaal nagu Benjamin Button, muutusin üha nooremaks

Rootsist pärit jalgpallur Zlatan Ibrahimovic külastas BBC raadiosaadet ja vaatas muuhulgas tagasi Inglismaal oldud ajale.

Ibrahimovic liitus 2016. aasta suvel Manchester Unitediga. Arvati, et tema tippvorm jäi aastate taha, kuid Malmöst pärit ründaja paugutas esimesel hooajal 46 mänguga 28 väravat.

"Mulle öeldi, et ma olen vana. Olin 35 ja tegin hoopis nii, et Premier League paistis vana. Mul kulus kolm kuud, et tõestada, kes tegelikult olen," pajatas Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic võitis kiiresti Manchester Unitedi fännide südamed. Foto: Reuters/Scanpix

Ta nimetas esimest hooaega Unitedis fantastiliseks, sest tiimikaaslastega tekkis hea klapp. "Nad panid mind tundma, nagu oleksin Benjamin Button. Muutusin üha nooremaks ja nooremaks, kuid kahjuks sain vigastada," jätkas ta meenutamist. "Premier League peaks õnnelik olema, et ma kümme aastat varem ei tulnud. Kõik näevad mu endist statistikat ja oleksin kõik need numbrid Premier League'i toonud."

Aprillis sa ta oma karjääri kõige tõsisema vigastuse, kui nikastas Euroopa liiga matšis põlve. "Kui see juhtus, ei suutnud ma seda lõpuni mõista, sest ma polnud kunagi tõsiselt vigastatud olnudki. Olin nagu Superman, mitte keegi ei suutnud mind lõhkuda. Samas ütlesin endale, et niimoodi ma oma karjääri ei lõpeta."

Zlatan Ibrahimovic võitis kiiresti Manchester Unitedi fännide südamed. Foto: Reuters/Scanpix

Aasta lõpuks oli ta tagasi väljakul. Isegi arstid imestasid, kui kiiresti vanameister raske vigastuse seljatas. Ometi kolis Ibrahimovic 2017. aasta märtsis Los Angeles Galaxysse.

"Ütlesin Jose Mourinhole (Unitedi peatreener - toim), et ma ei taha teda ega meeskonda alt vedada: "Ma pole enam sama Zlatan, kes enne vigastust. Seepärast ma ei pakugi sulle Zlatanit, sest ma pole valmis." Alustasin nullist, pidin õppima uuesti jalgpalli mängima. Vajasin uut keskkonda, kus tunneksin end mugavalt."

USAs leidiski ründaja uuesti enesekindluse: ta lõi 27 mänguga 22 väravat ja pole võimatu, et liitub lähiajal uuesti mõne Euroopa tippmeeskonnaga. Ibrahimovic pidas oktoobris 37. sünnipäeva.

Zlatan Ibrahimovic võitis kiiresti Manchester Unitedi fännide südamed. Foto: PA Images / Scanpix