Kalev - VEF, rünnakul Janari Jõesaar ja kaitses Kristaps Janicenoks.Foto: Martin Ahven
Korvpall
22. november 2018, 20:58

VEFile alla jäänud Kalev/Cramo sai Eesti-Läti liigas esimese kaotuse

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond pidi Eesti-Läti ühisliigas vastu võtma esimese kaotuse, alistudes kodusaalis Riia VEFile 82:91. Oktoobri lõpus võõrsil VTB liiga raames saadud kaotuse eest jäi revanš võtmata.

Täna sai otsustavaks kolmas veerandaeg, mille VEF võitis pärast viigiseisul 42:42 lõppenud esimest poolaega 28:18 ja asus juhtima 70:60. Viimasel kümnel minutil suutsid lõunanaabrid edu hoida. Minut enne lõppu vähendas Kalev marulise pressingu järel vastase väljakupoolel endale võidetud pallide toel vahe 82:86-le, kuid külalistel olid vastused varuks. Kõigil esikolmiku meeskondadel on nüüd üks kaotus, Kalevil ja Ventspilsil aga võite 9 ning VEFil 8.

Kalev ei saanud kuidagi hakkama oktoobri teisel poolel VEFiga liitunud mängujuhi Jared Durhamiga, kes kogus sajaprotsendilise visketabavuse juures 17 punkti, 10 korvisöötu, 4 lauapalli ja 3 vaheltlõiget, tema vastu tehti 10 isiklikku viga. Kalevi resultatiivsemad olid Chavaughn Lewis 25 ja oma paremate päevade hoo leidnud Kristjan Kangur 19 punktiga.

Mängu alustas paremini kodumeeskond, kes pääses ette 5:0 ja 9:5, kuid seejärel lasti külalistel visata kümme punkti järjest ja nood võitsid esimese veerandaja 22:15.

Teist perioodi alustas Kalev taas kahe korviga (20:22), kuid tervikuna kuulus veerandaja esimene pool VEFile (läks ette 34:23) ja teine pool Kalevile (jõudis suureks vaheajaks viigini 42:42). Selleks ajaks olid 11 punkti toonud nii Chavaughn Lewis kui ka Kristjan Kangur. Viimasel ajal palju skoorinud Branko Mirkovic oli teinud vaid kaks pealeviset (mõlemad mööda), ent jaganud 5 korvisöötu.