Phil Mickelson (vasakul) ja Tiger Woods.Foto: Harry How/AFP
Spordivaria
23. november 2018, 10:58

Sõu USA moodi: golfilegendid peavad ajaloolise 1 vs 1 duelli, mängus röögatu summa

Meelelahutust oskavad ameeriklased pakkuda. Ühele järjekordsele massiivsele sõule saavad kaasa elada golfisõbrad, sest ajaloolise 1 vs 1 duelli peavad legendaarsed Tiger Woods ja Phil Mickelson.

Spordimaailma kaks rikast ristavad piigid täna hilisõhtul Las Vegases, põhimõtteliselt selleks, et rahvale tänupühadel meelelahutust pakkuda. Panused on aga kõrged, sest mängus on 9 miljonit dollarit, võitja võtab kõik!

Säärast matši pole golfimaailm kunagi varem näinud. Lisaks sellele, et võisteldakse üks-ühe vastu, ei lasta areenile ühtegi pealtvaatajat. Kõigil fännidel on võimalik lahingut vaadata arvuti või teleekraanidelt ning selleks tuleb osta ühekordne pilet. 

Võimaluse eest tuleb välja käia 19,99 dollarit. Vastutasuks tuleb reklaamivaba golfimatš ning vinge sõu. Juba tund enne kohtumist alustab stuudio, mida veavad NBA legend Charles Barkley ja filmitäht Samuel L Jackson. 

Lisaks on kogu võistluse ajal mõlema golfari küljes mikrofonid, misläbi edastatakse vaatajale kõik emotsioonid. Samuti lubatakse seninägematuid kaameranurki, rääkimata detailsetest statistikanumbritest, mis reaalajas kättesaadavad.

Kes kogu ürituse kinni maksab? Eks ikka vaatajad! USAs ollakse kindlad, et duell on väga menukas ning vaatamisõiguse soetavad väga paljud. 

Matši jooksul sõlmitakse ka väiksemaid kihlvedusid: näiteks käis Mickelson 100 000 dollarit välja selle eest, et Woods ei saa esimesel rajal birdie´t. Viimane usub, et ta suudab seda ja duubeldas summa. 

Kihlvedudes mängus olev raha ei lähe aga golfaritele, vaid heategevuseks. Ilmselt maksavad mõlemad mehed need summad omast taskust või käivad selle välja sponsorid. 

Ja mammonat neil on! Vaatamata sellele, et eelmisel hooajal ei mahtunud kumbki maailma edetabeli 10 tugevama hulka, olid nad enim teenivad golfarid. Forbes´i andmetel kasseeris Woods 43,3 ja Mickelson 43,1 miljonit dollarit. 

Kui viimased aastad välja arvata, on tegemist oma ala vägevaimatega. Woods on karjääri jooksul võitnud 14 Major turniiri, 80 PGA võistlust ning teeninud auhinnaraha üle 1,1 miljardi dollari. Miceklsoni vastavad näitajad on 5, 43 ja 87 miljonit.