Kelly Sildaru (keskel) Stubai MK-etapi poodiumil.Foto: Twitter/FIS
Talisport
23. november 2018, 15:32

Raskest seisust välja tulnud Sildaru: muretsesin, et äkki tuleb jälle suusk jalast ära (9)

Kelly Sildaru tuli Austrias Stubais peetud freestyle-suusatamise pargisõidu MK-etapil esikohale. Seega jätkus ka tema 2013. aastast kestnud võiduseeria pargisõitudes.

Pärast esimest vooru leidis Sildaru ennast alles seitsmendalt positsioonilt, sest teiselt hüppelt maandudes tuli tal suusk jalast ära. Teises voorus selliseid sekeldusi enam ette ei tulnud ja 88,46 punkti oli võiduks piisav. Teise koha sai šveitslanna Sarah Höfflin 86,36 punktiga.

"Muretsesin enne teist sõitu, et mul tuleb jälle suusk jalast ära. Üritasin turvaliselt maanduda, seetõttu polnud ka hüpete kvaliteet kõige parem. Kui klambrid on tugevalt kinni, ei tohiks tühja koha pealt suusk ära tulla, aga ju ma siis maandusin esimeses sõidus vale nurga all," rääkis Sildaru pärast võistlust Õhtulehele.

"Ma ei saanud ise ka täpselt aru, kui närvis ma olin. Ma ei saa öelda, et mul oli enne teist sõitu raske, aga väike närv on ikka sees, kuidas võistlus välja tuleb," lisas ta.

16aastane Sildaru on tuntud stabiilse võistlejana, kes endale suuri eksimusi ei luba. "Kui õigesti mäletan, siis kukkusin 2015. aastal Dew Touril võisteldes juba esimesel reilil. Siis oli väga raske ja olin enne teist sõitu väga närvis. See oli minu jaoks esimene nii suur võistlus ja kukkuda polnud eriti tore," tõi ta välja erandi, mis kinnitab reeglit.

Igatahes võis Sildaru pärast teist sõitu käed taeva poole tõsta. "Mul oli oma sõidu üle hea meel, eelkõige sellepärast, et selle ühes tükis ära tegin. Raske öelda, kas punktiskoor oli õiglane, aga pigem küll. Hüpetel jäid grab'id lühikeseks. Eilses kvalifikatsioonis tegin paremaid hüppeid ja finaalieelsel treeningul ka. Aga reiliosa üle olen küll väga õnnelik, et kõigega hakkama sain," ütles ta.

Mitmed konkurendid võtsid võrreldes Sildaruga rohkem riske. Näiteks Maggie Voisin üritas trikki double cork 1080, aga kukkus. Sildaru hinnangul oli tegemist päeva kõige keerulisema trikiüritusega. 

"Kolm tüdrukut tegid finaalis kahekordseid (cork'e), aga seda oli ka arvata. Nad olid väga tublid," kiitis Sildaru konkurente. Sildaru pole võistlustel veel kahekordset cork'i üritanud. Eestlanna tegi seljaga sõidusuunas kaks 1080 kraadist hüpet, ühe paremale ja teise vasakule.

Nüüd põikab Sildaru paariks päevaks Eestisse. Seejärel ootavad ees jõuproovid USAs. Esmalt osaleb ta 5.-7. detsembrini Copperis peetaval rennisõidu MK-etapil, 13.-16. detsembril on kavas Dew Tour.