Žalgirise peatreeneri Šarunas Jasikeviciuse viimaseks rünnakuks joonistatud liikumine toimis, aga Arturas Milaknis (nr 21) ei suutnud vaba kolmest sisse visata.Foto: Sputnik/Scanpix
Euroliiga
23. november 2018, 22:01

Žalgirise hädad jätkuvad: seekord kaotati kodus ülinapilt Himkile (2)

Korvpalli Euroliigas jätkus Kaunase Žalgirise kodumängude needus. Täna kaotati Moskva oblasti Himkile 83:84 ja sel hooajal pole Žalgiris Euroliigas võitnud ühtegi kohtumist.

Žalgiris alustas hästi ja esimese veerandaja järel juhiti 26:19. Seejärel hakkas Leedu esiklubi rünnak aina tihemini kokku jooksma. Poolajaks oldi veel 39:37 ees, aga neljanda veerandaja keskel leidis Žalgiris ennast 63:70 kaotusseisust.

Žalgiris tuli uuesti lähemale, aga 1.26 enne lõppu viis Himki liider Aleksei Šved külalised 79:74 ette. Järgnes rohkelt vabaviskeid ja viimasel rünnakul tekkis Arturas Milaknisel suurepärane võimalus viigistada. Leedulase kolmene läks aga mööda. Brandon Davies suutis küll palli sisse upitada, aga siis sai aeg otsa.

Šved tõi Himkile 25 punkti, 10 resultatiivset söötu ja 4 vaheltlõiget, Jordan Mickey arvele jäi 20 punkti ja 7 lauapalli. Vigastatud kapteni Paulius Jankunaseta mänginud Žalgirise resultatiivseim oli Davies 23 punkti ja 13 lauapalliga.

Žalgiris sai kolme võidu kõrvale kuuenda kaotuse, Himkil on nüüd samuti kolm võitu ja kuus kaotust. Tabelis annab see 10.-11. koha.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore