Nikolai Novosjolov (paremal) vehklusrajal. Foto: Reuters/Scanpix
Vehklemine
24. november 2018, 14:22

Epeemeestel hooaja esimesel MK-etapil naeratamiseks põhjust polnud

Kui Eesti epeenaiste hooaeg sai oma avalöögi juba kaks nädalat tagasi kodusel Tallinna Mõõgal, siis mehed astusid rajale esmakordselt täna, ning seda Šveitsis Bernis. 

Eelringidest oli meie vehklejatest ainsana vabastatud viiendat asetust omanud Nikolai Novosjolov, kes pääses seega automaatselt põhiturniirile ehk 64 parema sekka. Paraku tänavune EM-hõbe sealt kaugemale ei jõudnudki, sest pääsu eest 32 sekka pidi ta tunnistama Šveitsi koondisega Hiinas maailmameistriks tulnud Lucas Malcotti paremust. 

Teised meie mehed takerdusid juba eelringides: kõige nukramalt läks Sten Priinitsal, kes kaotas esimeses eelringis venelasele Dmitri Gusevile 12:13. Peeter Turnau kaotas teises eelringis itaallasele Veroli Dile 8:15. Sama kaugele jõudis ka Ruslan Eskov, kes jäi 7:15 alla ameeriklasele James Kaullile. Jüri Salm jõudis küll kolmandasse eelringi, kui pääsu eest põhiturniirile kaotas ta 6:15 šveitslasele Alexis Bayardile. 

Eestlaste lõppkohad seega: Novosjolov 36., Salm 75., Eskov 132., Peetr Turnau 141., Priinits 198. Homme astuvad eestlased võistlustulle ka meeskondlikult.