Kristjan Ilves.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
24. november 2018, 16:35

Hüppemäel ebaõnnestunud Kristjan Ilves suusarajale ei startinud (1)

Kahevõistlejate hooaeg sai avalähte sel nädalavahetusel Rukal. Täpselt nagu reedel, kimbutas ka täna sportlasi tugev tuul, mis paraku mõjutas kõige negatiivsemalt just eestlaste esitusi. Kristjan Ilves pärast ebaõnnestunud hüpet suusarajale ei tulnudki, vend Andreas sai 51. koha.

Kui eile sundis tugev tuul korraldajaid treeningvõistlust ja eelhüppeid täielikult ära jätma, siis täna lubati mehed siiski tornist alla. Paraku polnud olud kõigile võrdsed ning eriti läks tuulega alt just Kristjan Ilves.

Eestlane kandus vaid 80,5 meetri peale, mis oli päeva lühim õhulend. Koos 8,1 punktise väravakompensatsiooniga andis see kogusummaks 23,2, ehk murdmaarajale pidanuks Kristjan startima 54. kohalt (+7,58).

Kristjani noorem vend Andreas kandus hüppemäel 82 meetri peale, mis andis koos tuule- ja stiilipunktidega 20,2 punkti ehk tema läks suurajale 56. kohalt. Kaotust hüppevõistluse võitnud Mario Seidlile (145 meetrise hüppega) oli enam kui kaheksa minutit.

Nagu öeldud, siis murdmaarajale startis üks eestlane, Kristjan jäi seekord kõrvale. Etapi võitis lõpuks Seidl, kes edestas Jarl Magnus Riiberit 16,5 sekundiga. Johannes Rydzek oli kolmas. Esikuuikusse mahtusid veel Tomas Portyk, Manuel Faisst ja Wilhem Denifl.

Andreas Ilves lõpetas 51. kohal, võitjast 8.23,9.