Sergio Ramos.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
24. november 2018, 18:37

Sergio Ramos: olen andnud enam kui 300 dopinguproovi ja kunagi pole midagi leitud

Saksamaa väljaanne Der Spiegel avalikustas Football Leaksi dokumentide põhjal, et Madridi Reali jalgpallimeeskonna kapten Sergio Ramos andis 2017. aasta Meistrite liiga finaali järel positiivse dopinguproovi. Tänase 0:3 kaotuse järel Eibari vastu astus Ramos ajakirjanike ette.

Jalgpallur jäi vahele ainega nimega deksametasoon. See on küll keelatud ainete nimekirjas, aga arsti loaga tohib seda tarvitada. Meditsiinis kasutatkse deksametasooni põletike, kurguvalu ja vähiravi kõrvaltoimete ravimiseks.

Ramosel küll luba ei olnud, aga pärast Reali meditsiinipersonali selgituste kuulamist otsustas UEFA Ramost mitte karistada. Arstide sõnul oli reegel jäänud kahe silma vahele ja tegu oli inimliku eksitusega.

Real võitis 2017. aasta Meistrite liiga finaalis Torino Juventust 4:1.

Ramos ei välistanud, et pöördub Der Spiegeli vastu kohtusse. "Nad püüavad mu nime ja staatust häbistada," teatas ta. "Kui olen karjääri jooksul midagi positiivset näidanud, siis seda ainult oma tööga. Olen profikarjääri jooksul andnud enam kui 300 dopingproovi ja kunagi pole midagi leitud."

Lisaks leidub Football Leaksi dokumentides tänavune seik, kus Ramos rikkus dopinguproovi võtmise protseduuri. Real mängis Hispaania liigas Malaga vastu ja pärast kohtumist palus antidopingutöötaja Ramosel uriiniproovi anda.

Uriiniproov tuleb anda enne duši all käimist, aga Ramos otsustas ikkagi enne pesema minna. Hispaania jalgpalliliiit otsustas vutistaarile rohelise tule anda ja talle karistust mitte määrata.

"Ma pole 15 aasta jooksul loobunud ühestki dopingukontrollist. Kõik teavad, et ma ei teadnud midagi määrustevastast," ütles Ramos.