Eesti vs Poola 2:3.Foto: Teet Malsroos
Võrkpall
24. november 2018, 21:25

GALERII | Noored võrkpallurid kaotasid tulises lahingus Poola eakaaslastele

U17-vanuseklassi noormeeste noormeestekoondis mängib Tallinnas, Lilleküla Gümnaasiumis toimuvaid Ida-Euroopa Võrkpalliassotsiatsiooni EEVZA meistrivõistlustel. Täna kohtuti Poola eakaaslastega ja pärast tulist lahingut tuli Eesti vastu võtta 2:3 (23:25, 21:25, 25:20, 27:25, 12:15) kaotus.

Eesti koondise resultatiivseimaks tõusis 27 punktiga (+17) Timo Lõhmus, 22 punkti (+16) lisas Märt Tammeraru. Eesti vastuvõtt oli 48%, rünnakuprotsent 40, blokiga saadi 8 ja serviga 9 punkti (4 ässa lõi Lõhmus, eksiti 13 pallingul). Poola edukaim oli 23 punkti (+15) toonud Michal Nowakowski. Poola vastuvõtt oli 44%, rünnak 49%, blokiga teeniti 8 ja serviga 7 punkti (tehti 21 pallinguviga).

Pühapäeval kell 12.30 mängitakse Venemaaga ning kell 17.30 Valgevenega.

Poola on seni võitnud kõik kohtumised ja hoiab 11 punktiga esikohta. Teisel kohal on mängu vähem pidanud Eesti (7 punkti) ja kolmas 6 punktiga Valgevene. Täna kohtuvad veel Venemaa ja Valgevene. 

Turniiri eel:

Noormeeste koondise vastaseks on kodusel turniiril Venemaa, Valgevene, Poola, Ukraina ja Aserbaidžaani eakaaslased. Peatreener Toomas Jasmin loodab kodupublikule pakkuda kõva võitlust.

„Suuri lootusi pole ma seadnud, siis pole ka pettumust. Läheme kindlasti kõigile vastastele lahingut andma, niisama ei taha midagi kellelegi kinkida. Varasemad kohtumised nende koondiste vastu on kõik olnud tasavägised, seega usun, et võib kõike juhtuda ja hea õnne korral võime võita, samas võime ka viimastele kohtadele jääda. Kuna see on selle koondise viimane suur turniir, siis loodan, et ka poisid saavad sellest aru ning annavad endast maksimumi,“ sõnas juhendaja.

Favoriidiks peab Jasmin Venemaa ja Valgevene koondiseid. „Poola pole selle vanusega veel EMile peale saanud, nemad peaks olema meie tasemel võistkond, Valgevene ja Venemaa on finaalturniiril mänginud.“

Eesti edu pandiks peaks peatreeneri sõnul olema meeskondlik tegutsemine ja hea servi astuvõtt. „Meie mäng sõltub palju sellest, kuidas me servi kätte saame. Kui selle korras suudame hoida, siis ründajaid meil jagub, kes pallid maha löövad,“ lisas Jasmin.

U17 noormeeste koondise koosseis: Märt Tammearu, Ivory Õuekallas, Timo Lõhmus, Tony Tammiksaar, Allar Keskülla, Rasmus Meius, Rauno Haidla, Robin Alba, Richard Voogel, Mattias Rahuoja, Sander Palang, Marx Aru, Markus Maila, German Tepner. Peatreener Toomas Jasmin, abitreenerid Raigo Tatrik ja Raul Reiter, mänedžer Mihkel Sagar.