River Plate'i fännid ja Boca Juniorsi buss.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
25. november 2018, 12:47

VIDEOD | Bussirünnakus vigastada saanud Boca Juniorsi staar: see pidi olema pidu, aga oli hoopis sõda

Argentinas oleks eile pidanud toimuma Lõuna-Ameerika suurima jalgpalli klubisarja ehk Copa Libertadorese finaal River Plate'i ja Boca Juniorsi vahel, kuid River Plate'i fännid ründasid Boca Juniorsi bussi.

Kahe Buenos Airese klubi rivaliteet on üüratust üüratum ning kuna Copa Libertadorese (mis on põhimõtteliselt tolle maailmajao Meistrite liiga) finaalis pole tiimid kordagi kohtunud, on pinged täiesti laes. 

River Plate'i fännid loopisid staadionile sõitvat Boca Juniorsi sõiduvahendit erinevate esemetega ning purustasid ka aknaid. Gonzalo Lamardol oli peas lõikehaav ning Pablo Perezile läksid klaasikillud silma. 

"Olen pettunud," rääkis Perez. "See pidi olema pidu, aga tundus rohkem kui sõda." 

Politseinikud kasutasid rahva rahustamiseks pipragaasi ning see omakorda mõjutas Boca Juniorsi mängijaid, kes olid riietusruumis uimased. Paljud oksendasid. Esiti taheti matši pidada, kuid lõpuks otsustati see siiski edasi lükata.

"Üks tiim polnud suuteline mängima ning teine ei tahtnud mängida meeskonna vastu, kes polnud sajaprotsendiliselt valmis," kommenteeris Lõuna-Ameerika vutiliidu COMNEBOL president Alejandro Dominguez.

"See häbistab meie ühiskonda ja olen väga kurb, et peame mängu edasi lükkama," lausus Boca president Daniel Angelici.

Sarnase avaldusega esines ka River Plate'i president Rodolfo D'Onofrio.

"Argentiinlase ja jalgpallijuhina leian, et juhtunu oli häbiväärne," teatas ta. 

Endine Argentina vutiäss Gabriel Batistuta säutsus, et "järjekordne võimalus terve maailma ees luhta lastud. Häbiväärne ja kahetsusväärne."

Avamäng lõppes tulemusega 2:2. Edasilükatud korduskohtumine peaks toimuma täna kell 22.00.