Kurlingunaiskond Foto: Tiina Kõrtsini
Spordiblogi
26. november 2018, 09:15

Pluss, miinus, ennustus | Kurlingunaiste edu, suusatajate nigel algus, mida suudab korvpallikoondis?

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 26. novembri valik.

Läinud nädala pluss

Kuigi Tallinnas toimunud kurlingu EM-i säravaimad medalid rändasid Šotimaale, kelle meeskond alistas finaalis tiitlikaitsja Rootsi 9:5, ning Rootsi, kelle naiskond alistas finaalis Šveitsi 5:4, võib oma esitusega rahule jääda ka meie kurlingunaiskond.

B-divisjonis võistelnud naised näitasid nädala jooksul kindlat kätt ning jõudsid kodupubliku ees finaali. Kuigi täpp i-le jäi väikese kulla näol panemata, lunastati järgmiseks hooajaks koht eliitseltskonnas ehk kümne parema seas. Soliidselt esinesid ka mehed, kes vahetasid mulluse C-divisjoni kukkumise ohumaitse B-divisjoni veerandfinaali meki vastu. 

Läinud nädala miinus

Karel Tammjärv Foto: Stanislav Moškov

Põhja suusaalade (suusatamine, kahevõistlus ja suusahüpped) hooaja avalähe Rukal meie sportlaste jaoks just kõige ilusamaks ei kujunenud. Eriti nukraks kujunes Kristjan Ilvese nädalavahetus, kes keerutava tuule tõttu hüppemäel kõige lühemat õhulendu näitas.

Suusatajatest hoolitses kõige parema tulemuse eest Karel Tammjärv, kes tuli klassikasprindis 36. kohale. Väikeseks palsamiks hingele olid siiski mägikotka Artti Aigro õhulennud, mis 19aastase noormehe esmakordselt MK-punktidele kandsid. 

Alanud nädala ennustus

Eesti korvpallikoondis. Foto: Aldo Luud

45% on tõenäosus, et Eesti korvpallikoondis alistab reedel MM-valikmängus Gruusia. Võrreldes eelmise valikmängude aknaga on Eesti koosseis oluliselt kogenum, sest rivis on Kristjan Kangur, Janar Talts ja Sten Sokk. Lisame ka kodupubliku toetuse. Seega on võiduvõimalus igati korralik ja hoolimata sellest, et MMile ei pääseta, peaks motivatsiooni jaguma. Hirmus kaotus Saksamaale tuleb ju kuidagi heastada!