Jaan JürisFoto: Tiina Kõrtsini
Talisport
25. november 2018, 20:39

Suusahüppekoondise treener: see tulemus on poistel ammu sees olnud

Pigem kurvalt kulgenud Ruka MK-etapp sai eestlastele väga positiivse lõpu, sest 19aastane suusahüppaja Artti Aigro saavutas elu parimal võistlusel 19. koha. Koondise treener Jaan Jüris suhtus sellesse rahulikult.

"Tean, et poistel on ammu [selline tulemus] sees olnud, lihtsalt Artti tegi nüüd seda, mis ta tegema peaks," lausus Jüris telefonitsi Õhtulehele. "Ei oskagi väga midagi lisada. Ongi kõige tähtsam, et suudad treeningu, tehnika ja imitatsiooni mäele viia. Muud polegi." 

Jürise häälest õhkus pigem rahulikkust ja kaalutletust kui suurt rõõmu. "Eks ikka oleme rõõmsad ja õnnelikud," kinnitas ta. "Ikka rõõmustame, et ükskord sai siis asi võistlustel ära tehtud."

Avavooru järel hoidis Aigro lausa 13. kohta. Mis jutte rääkisite, et harjumatus olukorras pea külmana hoida? "Ega midagi öelda olnudki. Mida vähem surgid, seda parem. Las keskendub ise soorituseks. Tegime tavalist rutiini, Artti tegi veel väikse soojenduse, hüppas kätele. Imitatsioon tuli tal koguaeg hästi välja, läks ja tegi mäel kah."

Mis võiks olla tänase tulemuse pikem kasu? "Esimene võistlus on alati tähtis. Kui saad alguses nii minema, siis on terve hooaeg lihtsam. Tead, et oled õigel teel. Teed sama asja edasi ja nii ta on."

Aigro hooaja põhieesmärk on varakevadine juunioride MM.