Sebastien Ogier.Foto: AFP/Scanpix
WRC
26. november 2018, 16:57

Ogier ja Neuville: Loebi-sugused külalissõitjad kahjustavad autorallit

Kuuendat korda autoralli maailmameistriks tulnud Sebastien Ogier avaldas arvamust, et külalissõitjad, nagu Sebastien Loeb, saavad WRCs liiga palju eeliseid.

"Mootorispordialadest oleme meie külalissõitjate vastu kõige sõbralikumad. Nad saavad valida rallisid, kus neil on kõige suurem võimalus võita. Usun, et kõik praegused tippsõitjad on minuga sama meelt. Osadel rallidel on neil tagantpoolt startides tohutu eelis ja nad jätavad meid ebaõiglaselt varju," rääkis Ogier' väljaandele Autosport.

Autoralli MM-sarjas starditakse reedel punktiarvestuse järjekorras ja liidrid peavad ülejäänutele tihti teed puhastama.

"Uskuge mind, oleksin väga õnnelik, kui Sebastien Loeb teeks kaasa täishooaja. Mul ei ole konkreetselt tema vastu midagi, ta on lihtsalt külalissõitjatest parim," ütles Ogier ja lisas, et on juba oma uuele võistkonnale Citroenile toonitanud, et tiim ei laseks 2019. aastal Loebil enam aeg-ajalt võistelda.

Tänavu osales Loeb kolmel etapil ja Kataloonias suutis ta võitjana finišisse tulla.

Citroeni võistkonna juht Pierre Budar ütles, et teoorias pole tal külalissõitjate vastu midagi, aga 2019. aastal Loebi vähemalt kruusarallidele oodata pole. "Võitleme seekord MM-tiitli eest ja me ei taha teha midagi, mis selle võitluse raskemaks teeks. Kui võtame mõnele etapile külalissõitja, peame hoolikalt valima, millisele. Võib-olla sobiks asfaldirallid," sõnas ta.

Asfaldirallidel pole tagant startijatel üldjuhul mingit eelist.

Ogier' arvamusega ühines ka Hyundai esipiloot Thierry Neuville. "See on naeruväärne! Meie peame ees teed puhastama ja samal ajal MM-tiitli eest võitlema. Paneme nad võistlejaterivi ette ja laseme neil seda tööd teha."