Tyson Fury (vasakul) ja Deontay Wilder.Foto: AP/Scanpix
Spordivaria
27. november 2018, 20:15

Kas skandaalne Fury teeb unelmate tagasituleku?

Poksimaailmas läheb veel enne aasta lõppu suureks madinaks. Õigupoolest juhtub see juba Eesti aja järgi pühapäeva hommikul. Vastamisi lähevad praegusest kolmest suurimast raskekaallasest kaks: ameeriklane Deontay Wilder ja britt Tyson Fury. Teine britt Anthony Joshua saab rivaalide tegemisi kõrvalt jälgida.

33aastane Wilder kaitseb WBC-organisatsiooni meistrivööd, pärast kokaiiniga vahelejäämist ja depressiooniga võitlemist ennast taas üles töötanud Fury (30) on väljakutsuja rollis. Kihlveokontorid eelistavad Wilderit, aga selgeks autsaideriks Furyt pidada ei saa.

Poksiajakiri Boxing Monthly küsitles 30 eksperti, kellest 18 andsid eelise Wilderile ja 12 Furyle. Nii et põnevust peaks jaguma.

Ameeriklane ülistab ennast igas intervjuus, aga ta mõistab, et Fury vastu pole lihtne poksida. „Tal on imelik stiil. Selliste poksijatega on mul olnud alati keeruline heidelda, sest raske on aru saada, mida nad teha soovivad. Tuleb kohaneda, aga selleks läheb aega,“ ütles Wilder BBC-le.

„Deontay on võimas lööja. Mina olen osav poksija. Ma ei karda teda. Eriti veel sellist meest, kes kannab punupatse. Kui suutsin vaimsetest probleemidest ja enesetapumõtetest jagu saada, pole minu jaoks miski ületamatu. Ta võib mulle pihta saada, aga löögid ei tee mulle midagi,“ vastas Fury.

2015. aastal toonase valitseja Vladimir Klitško alistanud briti suurimaks küsimärgiks peetakse füüsilist vormi. Ta on suutnud küll kaalu langetada, aga tänavused võidud albaanlase Sefer Seferi ja itaallase Francesco Pianeta üle polnud kuigi veenvad.

Fury mõtetes on aga just temal parem füüsis. „Olen ennast näljutanud ning treeningulaagris rassinud, olnud ilma pere ja seksita. Samal ajal on tema oma leediga armurõõme nautinud, õhtusööki vitsutanud, lapsed ümberringi kargamas. Nii need asjad ei käi - pole võimalik isa mängida ja siis tiitlivöö nimel treenida,“ lausus ta Los Angeleses peetava matši eel.

Üks on selge - emba-kumba võiduseeria katkeb. Wilder on profina olnud löömatu 40 matšis, 39 võitu on tulnud nokaudiga. Fury on võitnud kõik 27 kohtumist, neist 19 nokaudiga.