Saaremaa vs Poitiers.Foto: Irina Mägi
Võrkpall
27. november 2018, 21:21

Lisatud fotod! 

Saaremaa tegi kodusaalis südi partii, kuid nimekam vastane võttis jõuga oma

Saaremaa võrkpalliklubi andis oma kodusaalis täismaja publiku ees kahekordsele Prantsusmaa meistrile Poitiersi Stade Potevinile küll vinge lahingu, kuid pidi lõpuks ikkagi sitkemast puust vastastele 2:3 (19:25, 23:25, 27:25, 25:23, 10:15) alla vanduma. 

Esimene geim

Saaremaa alustas kohtumist üle ootuste hästi, minnes kärmelt 5:1 juhtima. Paraku sulas eduseis sama kiirelt ning korraks tundus, et kahekordne Prantsusmaa meister Poitiers paneb juba oma teed. Õnneks said saarlased seisult 5:6 sabast kinni ning suutsid nimekale vastasele visa vastupanu osutada. 

Edasi kulgetigi punkt-punkti heitluses kuni seisuni 16:16, mil Poitiers otsustava 7:1 spurdi tegi. Urmas Tali üritas küll time-out'idega prantslaste hoogu pidurdada, kuid seda rongi paraku enam kinni ei saadud. Avageim Poitiersile 25:19. 

Teine geim

Saaremaa mehed jätkasid teise geimis head kaitsetööd, kuid enda nigelad rünnakulahendused - mis olid mingil määral tingitud uue sidemehe Lukasz Makowski algkoosseisu lükkamisest - ei lubanud kaitses üles toodud pallidest kasu lõigata. 

Nii oligi Poitiers see, kes kohe geimi alguses omale paaripunktilise edu sai, mida ka hoiti. Kohe, kui saarlased vahe minimaalseks vähendasid, lisasid prantslased oma rünnakule selle-lisa-viis-protsenti, mida meie meestel polnud. Valusad olid ka saarlaste endi vead - eriti kaks järjestikust serviviga - mille tulemusena Poitiers 12:11 eduseisu 15:12 peale suurendas.

Aga saarlased ei andnud alla. Kapten Siim Põlluääre vedamisel ning vahetusest sekkunud Helar Jalgi planeerivate servide toel pääseti teises geimis seisul 18:17 ka esmakordselt juhtima. 

Rauno Tamme löök tegi tablool seisuks 19:17 ning ajas rahva pöördesse. Seejärel tegi Poitiers aga 4:0 vahespurdi. Saarlased suutsid veel 23:23 peale järele tulla, kuid tulises lõpuheitluses panid oma paremuse maksma ikkagi prantslased. Geim neile 25:23. 

Kolmas geim

Kolmandas geimis jäi Saaremaa kärmelt 0:4 kaotusseisu, mille peale otsustas Urmas Tali Makowski asemel väljakule saata Artis Caicsi. Väikest efekt see endas ka omas, sest vahe sulas kärmelt minimaalseks (6:7). 

Pikas perspektiivis jätsid aga Saaremaa ründajate lahendused jätkuvalt soovida ning oma vigade pealt kärises vahe taas suureks - 12:17. Kaitses toodi aga jätkuvalt imelisi palle ülesse, mille pealt ka Poitiersile järele tuldi. 

Seisul 22:21 võtsid prantslased mõtlemisaja, kuid Rivera suutis ikkagi seisu 22:22 viigistada. Seejärel tundus taas korraks, et prantslased võtavad jõuga oma, minnes 24:22 ette, kuid Saaremaa ei murdunud.

Tali hoolealused tulid 24:24 järele ning siis rullus lahti ülipingeline lõpustsenaarium - River viis Saaremaa ette 25:24, aga Poitiers viigistas 25:25. Tanila lajatas saarlased ette 26:25 ning Põlluäär tõi Saaremaale selle ülimagusa 27:25 geimivõidu!

Neljas geim

Neljandas geimis jätkas Saaremaa sealt, kus ta jäi pooleli, minnes kiiresti 4:0 juhtima. Seda edu siiski hoida ei suudetud, sest peagi olid tablool 6:6 viiginumbrid, kuid järgmine neljapunktiline edu saadi sisse juba märksa magusamal, 14:10, hetkel. 

Ka sellest seisust suutsid prantslased peaaegu välja tulla, vähendades vahe 17:15 peale. Õnneks suutsid saarlased pead lärmi täis Kuressaare spordihallis külmana hoida ning 25:23 geimivõiduga viidi mäng otsustavasse setti. 

Viies geim

Otsustavas geimis näitasid prantslased, mis puust nad tegelikult tehtud on. 3:0 edusis kasvatati kärmelt 1:7 peale, pärast mida oli Urmas Tali sunnitud aja maha võtma. Suurt muudatust see endaga aga kaasa ei toonud. Otsustav geim lõpuks prantslastele 15:10. 

Saaremaa parim oli lõpuks nende kapten Siim Põlluäär, kes realiseeris 48 tõstest 26 (rünnak 54%, efektiivsus +21), Eddie Rivera lisas omalt poolt 19 (+10) ja Harri Palmar ning Rauno Tamme mõlemad 10 punkti. Poitiersi parim oli Andrii Kutsmus 18 punktiga.