Gerd Kanter.Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS
Kergejõustik
27. november 2018, 20:00

Ilmus raamat "Heiteareenide sangarid" (1)

26. novembril ilmus Heitjate seeriavõistluse 50. hooaja eel Deivil Tserpi raamat „Heiteareenide sangarid”.

Heitjad-tõukajad püsivad koos mitmevõistlejatega meie kergejõustiku autahvlil. Raamatus „Heiteareenide sangarid” astub lugejate ette selle valdkonna raskekahurvägi: olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter, kahekordne olümpiapronks ja MM-hõbe Jüri Tamm, olümpia- ja EM-pronks Aleksander Tammert, maailmameister Andrus Värnik, EM-i pronksmedali omanik ja 2018. aasta kergejõustiklane Magnus Kirt, 30-kordne Eesti meister Helgi Parts, 68-kordne Eesti meister ja mitmekordne veteranide maailmameister Eha Rünne ja paljud teised.

Koostöös värvikate kangelaste, nende treenerite ja abilistega on kaante vahele jõudnud valdavalt rääkimata lood dopingust, söömishäiretest, vigastustest, võitudest ja kaotustest ning paljudest põnevatest seikadest. Hoolikalt raamatusse talletatud peatükid annavad kindlasti mõtteainet nii endistele kui ka praegustele kergejõustiklastele, aga ka ala eestvedajatele. 

Raamatus oleva parooli abil saab ligipääsu unikaalsele, peamiselt koolidele ja spordiklubidele mõeldud digitaalsele osale, kus on Eesti parimate heitjate-tõukajate kõige säravamate soorituste videod, kinogrammid ja harjutused. Raamat on nii tulevikulootustele kui ka treeneritele väärtuslik õppematerjal.

Raamatut esitletakse:

29. novembril kell 17.30 Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses.

30. novembril kell 17.00 Tartus Tasku keskuse Rahva Raamatus.

Esitlusel räägivad raamatu autor Deivil Tserp, Heitjate seeriavõistluse eestvedaja Ants Kiisa, Eha Rünne, Magnus Kirt, Gerd Kanter, Martin Kupper, Tanel Laanmäe, Kristo Galeta ja paljud teised.