Siim-Sander Vene Eesti koondise treeningul.Foto: Martin Ahven
Korvpall
27. november 2018, 20:43

Sobivat pakkumist ootav Siim-Sander Vene saab koondises vajalikku mängupraktikat

Jätkuvalt töötu olev Siim-Sander Vene alustas Eesti korvpallikoondisega valmistumist MM-valikmängudeks Gruusia ja Saksamaa vastu. Vene sõnul pole ligi kuu aega kestnud klubiotsingud vilja kandnud.

"Ma ei ole midagi targemaks saanud. Asjad pole isegi kuskile edasi liikunud. Ainsad kindlad variandid on olnud lühiajalised. Mingit tähtaega on raske öelda, kui sobiv pakkumine tuleb, siis ta tuleb. Esimese pakkumise peale ei taha ma kuskile lühiajalise lepinguga minna. Aga eks näis, tuleb vaadata klubile ja organisatsioonile otsa," võttis Vene klubiseisud kokku.

Viimastel nädalatel on ta ennast vormis hoidnud kodumaal. "Midagi teen iga päev. Käin viskamas või jõusaalis ja treeningute järgi ongi päevaplaan üles ehitatud. Kehalist vormi tuleb hoida. Koondise juures saan viis-viie vastu ka tegutseda. Üksinda võib teha küll, aga kontaktiosa on see, mis on mänguvormi hoidmiseks tähtis," ütles Vene, aga lisas, et koondisemängudega on tal raske võimalikele kosilastele silma jääda.

"Vaatame, milline mu mänguline roll seekord koondises on. Pooleteise treeningu pealt on raske öelda. Aga jah, vanematele meestele pole vaja enam midagi seletada, nad on juba elu jooksul piisavalt õppinud," sõnas ta. Võrreldes suvega aitavad koondist ka raudvarad Kristjan Kangur, Janar Talts ja Sten Sokk.

Eesti kohtub reedel Gruusiaga Tallinnas Saku suurhallis, esmaspäeval mängitakse Ludwigsburgis Saksamaaga.