Eesti korvpallikoondise avatud treening.Foto: Martin Ahven
Korvpall
27. november 2018, 21:35

FOTOD KOONDISE TREENINGULT | Tiit Sokk: seekord on meil väga hea kooslus

Eesti korvpallikoondis alustas kaheks MM-valikmänguks valmistumist rahulikus meeleolus. Midagi suurt enam püüda pole ja võrreldes suvega on peatreener Tiit Sokul kasutada kogenum koosseis, mis peaks tagama kvaliteetsema mängupildi.

„Praegu on väga hea kooslus, väga hea võistkond. Kahju, et mõned noored ei pääsenud klubide juurest tulema, aga üldjoontes on parimad pojad kohal,“ kirjeldas Sokk koondise nimistut.

Appi tulid raudvarad Kristjan Kangur, Janar Talts ja Sten Sokk, kohal on ka Siim-Sander Vene, Janari Jõesaar ja Kristjan Kitsing. USAs üliõpilaskorvpalli mängiva Maik-Kalev Kotsari eemalejäämine oli nagunii kindel, tuntumatest nimedest pidid leivaisade juurde jääma ka „hispaanlased“ Sander Raieste ja Rauno Nurger.

Esmalt katsub Eesti reedel jõudu Gruusiaga, aga nende Tallinnasse sõitev koosseis pole veel paigas. Septembris Eestit koguni 86:43 võitnud Saksamaa rivistus on aga nooremapoolne.

"Ilmselt on Gruusial võimas eesliin ja nende vastu oleks meil üks ülitugev keha Kotsari näol vajalik. Aga tuleb olla rahul sellega, mis meil on," lausus Tiit Sokk.

Osad korvpallisõbrad oleks koondises soovinud näha ka 18aastast Henri Drelli, kes on Saksamaa esiliigas tõusnud Baunachi põhitegijate sekka. "Meie spordidirektor (ja abitreener) Alar Varrak ütles tema kohta ilusti ära, et Bambergis käies leppis ta klubiga kokku, et praegu ta veel koondisesse ei tule. Otsustavamad mängud tulevad kunagi hiljem ja ma usun, et siis on ta olemas," ütles Sokk.

"Mõnda mängu olen näinud, aga selge pilt on alles siis ees, kui ta Bambergi põhisatsi pääseb," lisas ta.

Eesti kohtub reedel Gruusiaga Tallinnas Saku suurhallis, esmaspäeval mängitakse Ludwigsburgis Saksamaaga.