Kaspar Treier Eesti koondise treeningul.Foto: Martin Ahven
Korvpall
28. november 2018, 11:53

19aastane Kaspar Treier tahab ennast tihedas konkurentsis tõestada ja koondises platsile pääseda

Eile kogunenud Eesti korvpallikoondises on seekord noortest on kohal 19aastased Kristian Kullamäe ja Kaspar Treier. Saksamaa esiliigas Baunachis palliv Kullamäe on juba koondises kanda kinnitanud, Treieril on ääremängijate seas suurem konkurents.

„Loodan ikka platsile saada. Annan endast treeningutel maksimumi ja kui peatreener võimaluse annab, üritan valmis olla. Suvel oli koondis noorem ja tagamängijaid palju, nüüd on vastupidi,“ rääkis Itaalia esiliigas Montegranaro eest keskmiselt 13 minutit mängiv Treier.

203 cm pikkune Treier mängis samas klubis ka eelmisel aastal, aga tema roll on selgelt kasvanud. Pealegi on võistkond edukas - üheksast mängust on võidetud kuus. Treieri keskmised näitajad on 6,8 punkti ja 2,8 lauapalli. Seega saab ta ka rünnakul palli, mitte pole platsil kohatäitena.

"Olen rolliga rahul, aga alati võiks minuteid rohkem olla. Minu positsioonil on tiimi kõige targem mängija (Valerio Amoroso - A.K.). Teda usaldatakse natuke rohkem, sest ta on võistkonna aju," sõnas Treier, keda kasutatakse nii suure ("neli") kui ka väikese ääremängija ("kolm") positsioonil.

"Tunnen ennast number "nelja" peal kindlamalt, aga rohkem meeldiks mulle mängida "kolmena", ka tuleviku mõttes," lisas ta.

2014. aastal Itaaliasse siirdunud Treieri leping Montegranaroga saab hooaja lõpus läbi. Siis on ta vaba mees, aga Itaalia korvpallipass annab saapamaal eelise. 

Montegranaro otsustas Eesti koondise mängude tõttu ühe kohtumise edasi lükata ja selle üle oli Treieril ainult hea meel. "Mina midagi paluma ei pidanud, kõik läks libedalt. Nüüd on meil uus treener, kes annab mulle rohkem ruumi. Mul ei keelatud ka eelmisel korral tulla, aga siis otsustasin ise klubi juurde jääda. Olen saanud kindla rolli ja oli kergem tulla."

Eesti koondis kohtub reedel Gruusiaga Tallinnas Saku suurhallis, esmaspäeval mängitakse Ludwigsburgis Saksamaaga.

Eesti koondise koosseis:

1. Sten Sokk
2. Kristian Kullamäe
3. Rain Veideman
4. Martin Paasoja
5. Janari Jõesaar
6. Kaspar Treier
7. Siim-Sander Vene
8. Kristjan Kitsing
9. Kristjan Kangur
10. Kregor Hermet
11. Janar Talts
12. Indrek Kajupank