Urmas Tali.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
27. november 2018, 22:08

Urmas Tali napist kaotusest: siin ei saa kurb olla

Saaremaa võrkpalliklubi andis Challenge Cupi avaringis kahekordsele Prantsusmaa meistrile Poitiersi Stade Potevinile vinge lahingu, kaotades lõpuks 2:3. Peatreeneri Urmas Tali sõnul ei saa pärast sellist mängu kurb olla. 

"Siin ei saa kurb olla. Sellises mängus pole meie jaoks ühtegi nukrat kohta. Meil polnud ju midagi kaotada,” viitas Tali vastaste prestiižile.

Esimesed kaks geimi läksidki kindlalt Poitiersile, kuid seejärel näitas hambaid ka Saaremaa.

"Paljud olid pärast teist geimi valmis ära minema, aga tulid ukse pealt siiski tagasi. See näitab, et läheme siiski kogukonnale korda. Müts maha nende ees," sõnas juhendaja ning jätkas: "Mul on hea meel, et kapten (26punktiga üleplatsimeheks tõusnud Siim Põlluäär) kolmandas geimis lõpuks tuli ja võttis tiimi kaasa."

"On võimalik sellistele klubidele vastu saada küll, aga midagi jääb ikka puudu. Euromängud on emotsionaalselt teistsugused, igal punktil on teine hind ja neis oleme suutnud selle "lõvi" välja lasta. Saime täna siit kõvasti kogemusi ja poisid olid väga tublid

Tänases kohtumises pidi Saaremaa hakkama saama ilma vigastatud Siim Ennemuistita ning enne mängu oli küsimärk ka Mihkel Tanila osalemise osas. Seda, millise koosseisuga läheb Saarema vastu järgmisel nädalal toimuvale kordumängule, on hetkel raske ennustada. 

"Homme lapime meeskonna uuesti kokku ja siis vaatame, aga Ennemuisti kaasalöömine on enam kui kaheldav. Kui tahame, et ta meil veel tänavu vähegi mängiks, siis peame laskma tal ära taastuda,” sõnas Tali lõpetuseks.

26 punkti toonud ning 21 efektiivsuspunktiga plussi jäänud Põlluäär sõnas samuti, et täna aitas kodupublik heale mängule kaasa. "Atmosfäär on siin ikkagi imeline. Väljakul oli palju võitlust ja palju emotsiooni. Nägime, et vastane on mängitav, kuigi oli selge, et nad päris 200% endast täna ei andnud," leidis ta.

"Olime hingega asja kallal ja võitlesime alati lõpuni, see oligi täna võtmesõna. Viiendas ei löönud me ise ära, oma "bläkk", lisas Põlluäär.