Pärnu - Monza Vero VolleyFoto: Robin Roots
Võrkpall
28. november 2018, 20:21

GALERII | Oivalise šansi käest andnud Pärnu kodusaalis teist võimalust ei saanudki

Kui Saaremaa võrkpalliklubi suutis Prantsusmaa tipu Poitiersiga eile võrdselt madistada neli geimi, siis Pärnu püssirohi sai täna Itaalia klubi Monza Vero Volleys vastu paraku otsa juba pärast valusalt käest antud avageimi. Lõpptulemuseks 0:3 (28:30, 18:25, 21:25) kaotus. 

Esimene geim

Pärnakad alustasid kohtumist hästi, saades kärmelt 6:3 algedu. Kuigi Monza suutis mitmel korral seisu viigistada, ei lubanud oma apsud neil juhtohjasid haarata. Nii jõudsidki pärnakad esimesena geimivõidu lävele. Paraku ei õnnestunud neil nelja (!) geimpalli realiseerida ning lõpuks võtsid nimekamad vastased 30:28 oma. 

Teine geim

Teise geimi algus oli Monza omakorda see, kes väravast minema pani ja 8:4 ette sai. Pärnu suutis küll 15:15 peale järele tulla, kuid seejärel tegi Itaalia kõrgliigas seitsmendat kohta hoidev Monza 4:0 vahespurdi ning rong oli läinud. Geim neile 25:18. 

Kolmas geim

Kui eile lasi Poitiers'i meeskond Saaremaa vastu 2:0 eduseisust veidi jala sirgu ning lubas Eesti klubi tagasi mängu, siis Monza mehed seda viga ei teinud. Sisuliselt esimesest punktist peale hakati geimi kontrollima. Kuigi Pärnu jõudis geimi teises pooles korraks ka 18:18 viigiseisuni, lükkasid itaallased seejärel sisse vajaliku viienda käigu ning võtsid koju kaasa 25:21 geimi- ning 3:0 mänguvõidu.

Pärnu resultatiivseimaks osutus lõpuks Chizoba 17 punktiga (rünnak 59%, efektiivsus +11) Ilja Kovalov toetas teda 9 (+2), Taavet Leppik 8 (+2) ning Toms Švans 8 (+4) punktiga. 

Korduskohtumine peetakse 5. detsembril Itaalias, aga Pärnu edasipääsu lootus on sisuliselt minimaalne. Selleks tuleks võõrsil teenida kas 3:0 või 3:1 võit ning seejärel võita ka kuldne geim.