Tyson Fury ja Deontay Wilderi pressikonverents.Foto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
29. november 2018, 09:20

Võitmatute lahing! Wilder kuulutas Furyle sõja, käed lasti käiku juba pressikonverentsil (6)

Detsembri esimesel päeval toimub Los Angeleses suur poksi tiitlimatš, kus WBC raskekaalu tšempion Deontay Wilder kohtub Tyson Furyga.

Olukord on pinev! 33aastane Wilder on favoriit – tal on selja taga 40 võidukat matši, millest 39 on tulnud nokaudiga, kaotanud pole ameeriklane kunagi. Võitmatuna püsib ka 30aastane Fury, kuid teda on viimastel aastatel saatnud vaimsed probleemid ja sõltuvushäired. Ometi siples endine WBA, IBFi, WBO, IBO ja The Ringi tiitlivööde omanik raskest seisust välja. Fury kuulsusrikkaim võit tuli 2015. aastal, kui alistas toona poksi raskekaalu valitsenud Vladimir Klitško.

Tyson Fury ja Deontay Wilderi pressikonverents. Foto: AP/Scanpix

Matšile eelnenud pressikonverentsil Fury ja Wilder tagasi ei hoidnud. „Wilder vajab mind! Ärge unustage, et ta on WBC tšempion 2015. aastast ja kaitsnud tiitlit seitse korda, kuid kodumaal ei tunne teda keegi. Nüüd toodigi välja suure suuga britt, kes juhuslikult on ka planeedi parim võitleja,“ teatas Fury. „Tegelikult on see hea katsetus: proovida Tyson Fury varjus kuulsaks saada. Korvpalluri ega ameerika jalgpallurina ei õnnestunud läbi lüüa, nüüd proovib ta siis poksi. Mina sündisin võitlema, aga tema jõudis ala juurde alles kolmanda valikuna.“

Wilder vastas: „Ta ütles, et sündis võitlema, aga mina pole teda olümpial näinud. Kus ta küll oli? Mõned ütlevad, et oleme liiga sõbralikud, kuid matši ajal lendab see kõik aknast välja. Siis algab sõda!“

Pärast pikemat jutuajamist ei suudetud enam ka käsi talitseda ning mehed korraldasid ka pressikonverentsil väiksemat sorti rüseluse.

Tyson Fury ja Deontay Wilderi pressikonverents. Foto: Reuters/Scanpix