Giorgi Tsintsadze täna Saku suurhallis.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
29. november 2018, 19:46

Giorgi Tsintsadze: Saku suurhall toob mulle ilusaid mälestusi

Eesti korvpallikoondise homse MM-valiksarja vastase Gruusia ridadesse kuulub endiselt kümmekond aastat tagasi end Tartu fännide südamesse mänginud Giorgi Tsintsadze, kes dirigeerib meie külalismeeskonna rünnakuid.

Saku suurhalli astudes valgus üle tema näo lai naeratus. "Mängisin Eestis oma väga tähtsatel aastatel, mil kujunesin korvpalluriks. See saal toob mulle palju ilusaid mälestusi. Jah, esindasin Tartu meeskonda, aga Tallinnas oli kah tore mängida," rääkis Tsintsadze enne Gruusia koondise praegu käivat treeningut.

Grusiinidel toimub noorenduskuur. "Õnneks ei toimu see järsult, vaid tasapisi. Noored tõstavad pead, usun, et võrreldes minu põlvkonna parimate aastatega on tase jäänud enam-vähem samaks. Loomulikult tunneme praeguses "aknas" suurt puudust Tornike Šengeliast, kes mängib Euroliigas ega saanud seepärast tulla. Aga teised mehed on olemas," rääkis Tsintsadze.

Tõsi, vahetus toimus ka kodustatud mängija osas. Suvel Gruusia kodakondsuse saanud ja koos Šengeliaga Vitoria Baskonias leiba teeniv Matt Janning jäi klubi juurde. Tema asemel sõitis Tallinna teine Hispaania kõrgliiga mees, Tenerifel mängiv Thaddeus McFadden.

Gruusia jagab MM-sarja alagrupis koos Iisraeliga 3 võiduga neljandat kohta. Finaalturniirile pääseb kolm paremat, neli vooru enne lõppu jääb viimast MM-kohta hoidev Serbia Gruusiast kahe võidu kaugusele.

"Edasipääsuvõimalus on veel olemas, aga asju reaalselt hinnates on eesmärki saavutada väga raske. Mis meist sõltub, püüame ära teha," kinnitas Tsintsadze.

Eesti jätkab L-grupis kahe võidu peal. Homme visatakse Rocca al Mares pall õhku kell 19.