Kristo Tohver punast kaarti näitamas. Foto: PA Pictures/Scanpix
Jalgpall
30. november 2018, 11:29

VIDEO | Eesti arbiiter andis Chelsea mängus kiire punase, jalgpalliliidu peakohtunik Uno Tutk: tundus, et ta sai mänguga oodatul tasemel hakkama

Eesti jalgpallikohtunik Kristo Tohver mõistis eile õigust Euroopa liiga kohtumises Londoni Chelsea ja Kreeka klubi PAOKi vahel. 

Juba seitsmendal minutil saatis ta platsilt PAOKi ukrainlasest keskkaitsja Jevgeni Hatšeridi, kes tegi viimase mehe vea ning niitis maha Chelsea ründaja Oliver Giroud.

"Viga on viga, olgu ta mängu alguses või lõppfaasis. PAOKil oli õnnetu tagasisööt ja viimane kaitsja tegi vea. Ründaja läks väravale ja vastavalt reeglitele suurt varianti ei olnud," kommenteeris Eesti jalgpalliliidu peakohtunik Uno Tutk Õhtulehele olukorda. "Kui oled alas ees ja teed vea, siis saad kollase ja antakse penalti, aga alast väljas on viimase lootuse viga ja punane kaart. Ega muud ei oskagi öelda. Tundus, et ta sai mänguga oodatul tasemel hakkama." 

Tohver lehvitas lisaks punasele kaardile ka kolme kollast kaarti. Chelsea võitis matši 4:0. 

Eilsel kohtumisel oli kogu kohtunikebrigaad Eestist: lisaks Tohvrile olid ametis abikohtunikud Silver Kõiv ja Aron Härsing, neljas kohtunik Jaan Roos ning lisakohtunikud Juri Frischer ja Eiko Saar.

Ilmselt oli tegemist ühe tugevaima tiimiga, kelle mängu on Eesti kohtunikud vilistanud, varasemalt on Sten Kaldma mõistnud õigust Amsterdami Ajaxi kohtumisel ning Hannes Kaasik Schalke 04 mängul.