Naiste sprindi võitnud Jonna Sundlingi stiilinäide. Foto: Imago Sport/Scanpix
Talisport
30. november 2018, 14:46

Suusasprindi võidud Itaaliasse ja Rootsi, Kläbo murdis kepi

Lillehammeris toimuval suusatamise MK-etapil triumfeerisid vabatehnikasprintides itaallane Federico Pellegrino ja rootslanna Jonna Sundling.

Meeste võistlusel käis õnnetult kvalifikatsiooni parima Johannes Hösflot Kläbo käbar, norralase suusakepp sõideti poolfinaalis puruks ning nii lõpetas ta poolfinaali kuuendana. Finaalis oli tihedas lõpuheitluses parim Pellegrino. Teisena lõpetas norralane Emil Iversen (+0,47), kolmas oli kanadalane Alex Harvey (+0,71), neljas ja viies norralased Sindre Björnestad Skar (+0,94) ja Finn Hagen Krogh (+1,09). Finaalis jäi viimaseks soomlane Ristomatti Hakola. 

Eestlastest oli parim 38. positsioonil lõpetanud Raido Ränkel. Veerandfinaali viivast 30. kohast jäi tal puudu 1,21 sekundit. Kvalifikatsiooni võitnud Johannes Hösflot Kläbole kaotas ta 11,72 sekundit. Karel Tammjärv oli 47. (+13,16), Marko Kilp 72. (+16,64) ning Andreas Veerpalu 104. (+28,02). 

Naiste sprindis võidutses kvalifikatsioonis alles 26. koha saanud 23aastane Sundling. Lõpuheitluses edestas ta koondisekaaslast Stina Nilssonit 0,34 sekundiga. Ameeriklanna Sadie Bjornsen jäi kolmandana maha juba veidi üle kolme sekundi. Neljanda ja kuuendana lõpetasid samuti rootslannad (Evelina Settlin ja kvalifikatsiooni kiireim Hanna Falk), nende vahel lõpetas norralanna Kristine Stavaas Skistad.