Foto: Bethesda Game Studios
Esport
30. november 2018, 15:06

200 dollarit maksnud „Fallout 76“ eriversioon valmistas inimestele pettumuse

Tänapäeval on videomängude hüpersuper-eriversioonide ostmine võrdväärne kotis peituva sea soetamisega. Tihtilugu pole ikkagi päris kindel, mis kotisuu paotamisel vastu vaatab.

Täpselt sama saab väita ka tänavuse kohutavaima ebaõnnestuja „Fallout 76 ja selle looja Bethesda kohta, kes ei suutnud kõnealuse mängu 200 dollarilise eriväljaande ostjatele pakkuda seda, mida välja reklaamiti. Uhke komplekt pidi endas sisaldama steelbook karpi koos mänguga, digitaalset pudi-padi, pisikesi kujukesi, pimedas helendavat kaarti, kantavat T-51b kiivrit ning puldanist tehtud kotti, mille sees viimatinimetatut kiivrit hoiustada.

Kui Power Armor Edition lõppeks ometi ostjateni jõudsid, tabas raske raha välja käinud fänne halb üllatus. Nimelt oli Bethesda vahepeal otsustanud, et puldan on liialt kallis materjal ning selle asemel olid raha kokkuhoiu eesmärgil eelnimetatud kotid valmistatud hoopiski odavast nailonist.

Ilmselgelt polnud inimesed rahul (ning oma osa oli tõenäoliselt selleski, et osad pakid hilinesid lausa niipalju, et Bethesda oli sunnitud ostjatele mängu koodina varem välja saatma), ent õli valas tulle ka kompanii vastus, mis andis mõista, et nad olid materjalimuutusest tunduvalt varem teadlikud ning klientide teavitamine jäi teadlikult tegemata.

Aga ei tasu meelt heita! Bethesda andis oma Twitteri kontol teada, et nad on eriversiooni ostjate pahameelest teadlikud ning selle leevendamiseks on nad valmis igaühele neist täiesti tasuta ära jagama 500 aatomit. Tegemist on mängusisese valuutaga, mille eest saab soetada erinevat kosmeetilist kraami (aatomeid saab soetada ka reaalse raha eest). Kõnealune ühik (500) on mängu kontekstis aga ääretult pisike ning valikuvabadus on ääretult piiratud.

500 aatomit maksab umbes-täpselt 5€.