Nikolai Novosjolov.Foto: Martin Ahven
Vehklemine
1. detsember 2018, 10:00

Nikolai Novosjolov vehklemisskandaalidest: see ei näita meie kõrget intelligentsi

Kaheksakordne tiitlivõistluste medalist, epeevehkleja Nikolai Novosjolov andis Õhtulehele põhjaliku intervjuu, kus avaldas oma arvamust ka spordiala saatvate skandaalide kohta. 

"See on kahetsusväärne," rääkis ta. "Seda ei tohiks olla. Meedial on väga suur roll ja suur mõju, aga millise eesmärgi saavutavad inimesed, kes kasutavad seda pori loopimiseks? Meedia korjab üles ja mis siis saab? Nagu sa ütlesid, võidetakse medaleid ja tülitsetakse. Nii see on. See ei näita meie kõrget intelligentsi. Pigem vastupidi. Me ei suuda kasu lõigata sellest, et oleme edukad. Selle asemel, et otsida sponsoreid ja laiendada publikut, tegeleme pori loopimisega.

Räägi asjad ära, räägi, mis on sinu nägemus. Aga langeda lasteaia tasemele ja öelda, et „sina oled loll“ ja „sina oled loll“ ja „ei-ei, hoopis sina oled loll“ või „aga minu vend tegeleb karatega“ või „aga minu isa on sõjaväelane“... See on lasteaed. Aga need on täiskasvanud ja väga kõrge klassiga sportlased ja treenerid. 

Vehklemises peab mitu käiku ette mõtlema. Pead teadma, millised on vastase võimalused ja mida saad sina teha. Kahjuks tavaelus ei suudeta seda rakendada. Võiks ju mõelda, mis sellega kaasneb, kui intervjuu annan. Tekitan ebameeldiva olukorra inimesele, kelle vastu mul viha on. Aga milline on lõpptulemus? Kas see inimene kaob planeedilt või võetakse ta oma positsioonilt maha või leitakse mingi lahendus?"

Loe täispikka intervjuud Novosjoloviga siit!