Eesti koondise peatreener Tiit SokkFoto: Martin Ahven
Korvpall
30. november 2018, 21:06

Tiit Sokk: vastased tegid omad korvid ära, meil jäid aga kolmesed sisse panemata

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tõdes pärast MM-valiksarjas saadud 73:80 kaotust Gruusiale, et vastased realiseerisid oma võimalusi kindlamini ning see sai kokkuvõttes otsustavaks.

"Neil on võimas kaksiktorn ja täna nad võimutsesid," ütles Sokk kahe peale kokku 42 punkti ja 22 lauapalli kogunud Gruusia pikkade Giorgi Šermadini ja Goga Bitadze kohta. "Samas on neil ka väga head kaugviskajad. Valisime selle, et pigem ei lase kaugelt visata, nad tegid alt omad korvid ära, meil jäid kolmesed aga sisse panemata, mis võinuks mängu meie poole kallutada." Eesti 27 kaugviskest tabas 7 (esimesel poolajal 11/1).

Sokk kahetses ka mõnda rumalat pallikaotust, millele järgnesid vastaste kerged punktid. "Pane pisiasjad kokku, aga kahju, et meil jäid omad visked ära panemata."

Isaga samas võtmes rääkis 13 punkti ja 3 korvisöötu kogunud mängujuht Sten-Timmu Sokk: "Meie kaitse rõhk läks alguses kaugvisetele, ei tahtnud väga palju abi anda. Läksime sellega natuke alt. Korvi all jäime hätta, aga ka visked ei läinud. Kui tahame edu saavutada, siis need peavad sisse minema. Vastased viskasid murdehetkedel tähtsad visked sisse, meie mööda."

Võrreldes eelmise kodumänguga, kus Eesti kaotas septembris Saksamaale 43:86, oli nüüd koos hoopis kogenum koosseis ja kobedam esitus. "Tookord ei kontrollinud me mängu üldse. Noored tahtsid end näidata ja liiga palju oli individuaalset mängu," kommenteeris Tiit Sokk.