Siim-Sander Vene.Foto: Martin Ahven
Korvpall
30. november 2018, 21:14

Siim-Sander Vene Eesti mängust: hullusti polnud, aga kui kotti saad, ei saa midagi head ka öelda

Eesti korvpallikoondis kaotas 2019. aasta MMi valikmängus Gruusiale 73:80 ja sai kahe võidu kõrvale seitsmenda kaotuse. Kahe võistkonna suurimaks erinevuseks oli eesliini võimsus - Gruusia koljatid Giorgi Šermadini ja Goga Bitadze viskasid kahe peale 42 punkti ja võtsid 22 lauapalli.

Eesti koondise kasuks 12 punkti toonud Siim-Sander Vene ütles, et nii võimsate kujude vastu on Eestil raske.

"Mingitel hetkedel lasime neil korvi alla liiga lihtsalt palli saada. Kui me esimese söödu raskeks tegime, panid nad mööda. Pooled korrad said nad enda visete järel ründelauad kätte," rääkis Vene pärast kohtumist.

Eesti jõudis teisel poolajal küll mitmel korral nelja-viie punkti kaugusele, aga Gruusial oli alati vastused olemas. "Meil oli kaks momenti, kus me saime lähedale ja tundus, et asjad on enam-vähem ja saime jooksma, aga andsime koha oma poole peal neile palli tagasi. Sealt said nad lihtsa korvi. See tapab rütmi ja mängupilti. Kokkuvõttes midagi hullu polnud, aga kui kotti saad, siis midagi head ka pole," ütles Vene.

Eesti alustas tavapäratult pika koosseisuga - Janari Jõesaar oli number "kahe" ja Vene number "kolme" peal. Sealjuures oli Vene ülesanne takistada Gruusia mängujuhti Giorgi Tsintsadzet.

"Ma ei usu, et me sellega hävisime. See ei muutnud oluliselt mängu käiku. Usun, et see plaan oli enam-vähem," lausus Vene.

Esmaspäeval kohtub Eesti Ludwigsburgis Saksamaaga.