Soome ralli teise koha järel tõusid Mads Östberg käed taeva poole. Norralane näitas tänavu head kiirust, kuid lepingu teenimiseks sellest ei piisanud. Foto: AP/Scanpix
WRC
30. november 2018, 23:23

Rallistaar teatas fännidele kurva uudise

31aastane Norra rallitäht Mads Östberg andis teada, et järgmiseks hooajaks ta ühegi tehasemeeskonnaga lepingut ei sõlminud.

Östberg ei teinud ka tänavu kaasa täit hooaega, kuid jõudis ikkagi Citroeniga kahel korral poodiumile: Soomes oli ta teine, Austraalias kolmas.

"Mul on kahju teile seda teatada, aga 2019. aastaks ma WRC lepingut ei sõlminud," pöördus Östberg sotsiaalmeedias fännide poole. "Nagu paljud teist juba teavad, siis Citroen otsustas, et algaval hooajal sõidetakse kahe autoga (mille roolis on Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi - toim). Kolmandast autost loobumine kustutas ka minu viimase lepinguvõimaluse. Olen praegu väga pettunud."

Norralane kinnitas, et ta ei anna alla ning võitleb end tulevikus WRC-sarja tagasi. "Olen seda varemgi teinud. Kaalun erinevaid võimalusi, aga mu süda on ikkagi WRC juures. Mu karjäär rallisõitjana pole lõppenud. Pigem tunnen end paremini kui kunagi varem. Seega, kui sul on auto ja meeskond, võta minuga ühendust."

Kokku on Östberg karjääri jooksul võitnud ühe MM-sarja etapi, poodiumil on ta käinud 18 korda. Ainus triumf pärineb 2012. aasta Portugali võidukihutamiselt.