Soome sai kodus Venemaalt valusa kaotuse!Foto: fiba.com
Korvpall
1. detsember 2018, 09:56

Eurooplaste tee korvpalli MMile: viie koondise koht on kindel, Soome ja Läti tegid oma seisu keeruliseks

2019. aasta korvpalli MM-valiksarja Euroopa tsoonis on otsustavas ringis pidada veel kolm mänguvooru. Viis meeskonda on koha finaalturniiri juba kindlustanud, vakantsed on veel seitse piletit. 

Hiinas peetavale MMile sõidavad kindlasti: Leedu, Prantsusmaa, Tšehhi, Kreeka ja Saksamaa. 

Ainsana pole veel ühtegi edasipääsejat selge I-grupis. Üsna turvaliselt võivad end tunda türklased ja hispaanlased. Nende seljataga käib aga tihe võitlus kolmandale ehk viimasele MMile viivale kohale. 

Nii Montenegro, Läti kui ka Ukraina on teeninud võrdselt viis võitu ja neli kaotust. Seisu ajas pingeliseks neljapäevane mänguvoor, kus lätlased kaotasid kodus Montenegrole ja Ukraina võitis Sloveeniat. 

Lätlastel jääb veel mängida võõrsil Sloveenidega, kodus Hispaaniaga ning viimases voorus sõidetakse külla Montenegrole. Viimased kohtuvad lisaks veel kodus Türgiga ning võõrsil Ukrainaga, kes omakorda sõidavad külla Hispaaniale ja Sloveeniale. 

J-grupis on selge Leedu edasipääs ning üsna muretud võivad olla ka itaallased. Kolmandale positsioonile on aga võimalus tõusta kõigil ülejäänud neljal koondisel. Kõige parem on Poola olukord.

K-grupis on finaalturniiri pileti lunastanud Prantsusmaa ja Tšehhi. Ka siin käib kolmandale kohale tihe rebimine. Reedel sai Venemaa Soome üle lisaajal ülimagusa võidu, mis tõstab nemad teistest veidi esile. Kuid kõigil neljal püsib veel teoreetiline võimalus.

Soomlased sõidavad küll Bosnia ja Hertsegoviinale ning Venemaale, kodus võetakse vastu Prantsusmaa. Venelased võõrustavad Tšehhit ning külastavad Bulgaariat. Viimased sõidavad külla Prantsusmaale ning Bosnia ja Hertsegoviinale.

L-grupis, kuhu kuulub ka Eesti, on edasipääsu taganud Kreeka ja Saksamaa. Soosik kolmandale kohale on Serbia, kuid omad võimalused on ka Gruusial ja Iisraelil. Meie meestel enam lootust pole. 

Järgmised matšid peetakse kõigis gruppides homme ja ülehomme.