Sebastien Ogier vahetult pärast kuuenda MM-tiitli võitmist. Foto: WILLIAM WEST/AFP
WRC
3. detsember 2018, 19:19

VIDEO | Kuuekordne maailmameister Ogier testis uut autot: sellega annab nii mõndagi korda saata

Viimasel kuuel hooajal autoralli maailmameistriks kroonitud Sebastien Ogier hakkab tuleval aastal kihutama Citroeni roolis. Esimesed katsetused uue masinaga on tehtud. 

"See on huvitav väljakutse. Näen masinas kõvasti potentsiaali, sellega annab nii mõndagi korda saata," sõnas Ogier pärast kaht testipäeva Citroeniga Autosportile. "Aga edu nimel peavad kõik vaeva nägema."

Uue hooaja alguseni pole enam palju jäänud, nii et igast testipäevast tuleb võtta viimast. "Tuleb ruttu aru saada, mis toimib ja millega peab veel vaeva nägema. Peame Monte Carlo ralliks võimalikult hästi valmis olema," selgitas prantslane. 

Õige pea ootab Ogier´d ees veel paar testipäeva Prantsusmaa Alpides. Hooaja avaetapp Monte Carlos peetakse juba jaanuari lõpus. 

"Loomulikult vajab uus masin harjumist ja üht-teist on vaja muuta. Aga esmamulje pole üle mitte halb ning usun, et leiame igale murele kiiresti lahenduse," oli Ogier positiivne. 

Viimased kaks hooaega kuulus prantslane M-Sporti ridadesse, esimesed neli tiitlit tulid Volkswageni roolis. WRC karjääri alustas Ogier just Citroenis ning sinna on ta lubanud jääda ka oma sportlastee lõpuni.