Saalihokikoondis alusats MMi võiduga. Foto: IFF
Spordivaria
1. detsember 2018, 18:50

HÄSTI! Saalihokikoondis alustas MMi ülekaaluka võiduga

Eesti meeste saalihokikoondis alustas Prahas toimuvat MMi 11:5 (3:1, 6:3, 2:1) võiduga Austraalia esinduse üle.

Põnevus püsis kohtumises teise kolmandiku keskpaigani, mil Eesti mõne minutiga kolm väravat viskas ja 4:4 viigiseisult 7:4 ette rebis. Sealt alates ei tekkinud enam võitjas kahtlust.

Eesti koondise tabamused jagunesid kaheksa erineva mehe vahel. Mattias Proos, Rickard Rydell ja Oliver Savi viskasid kaks palli austraallaste võrku. Ühe värava lisasid Oskar Salm, Tanel Kasenurm, Kermo Uue, Patrik Kareliusson ja Mats Tamme.

Mängu parimaks valitud Proos sai kirja ka kaks vöödupunkti. Austraallaste kasuks viskas Daniel Gartner kolm väravat. 

Kohtumise väravad kronoloogilises järjekorras:

Samasse alagruppi kuuluvad veel Poola ja Tai, kes kohtuvad omavahel täna õhtul. Eesti järgmine matš on homme kell 19 Poola vastu. Taiga kohtutakse esmaspäeval algusega kell 19.30. Kohamängudele pääseb kaks paremat.

11 MM-turniiril on osalenud kokku 28 erinevat riiki, aga tuleb silmas pidada, et kuni 2008. aastani (k a) ei olnud tegemist finaalturniiriga, vaid võistlusega, kus mängisid nii A- kui ka B-divisjon, mis hõlmasid kahe peale kokku sõltuvalt turniirist 12-24 riiki. Eesti on üks kaheksast riigist, kes on osalenud kõigil MM-turniiridel (ülejäänud seitse on Rootsi, Soome, Šveits, Tšehhi, Norra, Läti ja Saksamaa).

11 väljamängitud meeste MM-tiitlist on Rootsi võitnud kaheksa ja Soome kolm. Korra on finaali jõudnud Šveits (1998) ja korra Tšehhi (2004), ülejäänud finaalid on olnud Soome – Rootsi vastasseisud. Lisaks neile neljale riigile on MM-medali võitnud Norra, kes pälvis pronksi esimesel, 1996. aastal peetud MMil. Esinelikusse on jõudnud veel Taani (4. koht 1998 ja 2000) ja Saksamaa (4. koht 2012).