Dennis Schröder vedas paar kuud tagasi Tallinnas Saksamaa 43punktilise võiduni, nüüd teda oma koondises pole.Foto: Martin Ahven
Korvpall
2. detsember 2018, 18:11

ÕL LUDWIGSBURGIS | Saksamaal on Eesti vastu puudu meeskonnajagu põhimängijaid!

Eesti korvpallikoondis jätkab MM-valiksarja homme Saksamaal Ludwigsburgis, kus kohtub kohaliku koondisega. Võib öelda, et võõrustajate ridadest on lausa laviin üle käinud, puudujate üleslugemiseks tuleb lisaks sõrmedele võtta appi ka varbad!

Samas turniiritabeli seisukohalt Saksamaal muresid pole. Üheksast mängust on võidetud kaheksa, finaalturniiri pilet kindlustati juba eelmises "aknas". Ent peatreener Henrik Rödl tahab koosseisule vaatamata saada võimalikult hea tulemuse.

Kes siis kuuluvad puudujate nimekirja? Alustame ookeani taga leiba teenivatest palluritest: Dirk Nowitzki (jah, praegu vigastatud ja üldiselt koondisekarjääri lõpetanud, aga korvpallurikarjääri ta jätkab!), Tallinnas paari kuu eest šõu lahti löönud Dennis Schröder, samuti Max Kleber, Daniel Theis, Isaiah Hartenstein, Moritz Wabner, Isaac Bonga. Mööndusega saab ookeanitaguste meeste sekka liigitada ka maikuus tõsiselt jalga vigastanud, kahel eelmisel hooajal Chicago Bullsi esindanud Paul Zipseri.

Naaseme nüüd Vanasse Maailma, käesolevast aknast jäävad eemale Euroliiga mängijad Johannes Voigtmann (Vitoria), Maodo Lo, Danilo Barthel (mõl Müncheni Bayern). Reedel Kreeka vastu rivis olnud veidi madalamate liigade mehed Robin Benzingu (Istanbuli Besiktas) ja Maik Zirbese (Belgradi Crvena  Zvezda) kutsusid klubid samuti enda juurde tagasi. Seejuures Benzing kerkis Patrases peetud kohtumises 27 punktiga omade selgelt parimaks.

Ent ka Saksamaa järgmine ešelon pole lahja, Tallinnas toetasid 86:43 võidumängus Schröderit teised mehed hästi. "Meile on iga mäng väga tähtis. Meil pole mingeid motivatsiooniprobleeme, sest väga palju mängijaid tahab pääseda järgmiseks aastaks MM-koondisse," ütles Rödl Õhtulehele.

"Püüame sellest olukorrast võtta parima ja anda noortele mängijatele väärt kogemuse. Mõistagi tahaksin võimalust töötada täiskoosseisuga."

Ta usub, et nüüd tuleb hoopis teistsugune mäng võrreldes Tallinnas peetuga, sest Eesti read on Saksamaale vastupidiselt täienenud. "Mõlemad meeskonnad on nüüd teistsugused. Meie koondis on väga noor ja kogemusteta, kuid mängib südamest ja emotsiooni pealt. Eestil on tagasi Sokk, Talts, Kangur, Vene ja teil on nüüd palju rohkem kogemusi. Teisalt mängustiil ei muutu. Eesti on kiire ja heade viskajatega meeskond," lausus Rödl.

Võib lisada, et käesolevas "aknas" on lisaks Rödli nimetatutele kogenumatest rivis ka Gruusia vastu väga hea esituse teinud Janari Jõesaar, samuti Kristjan Kitsing, lisaks uue mehena Kaspar Treier. Septembrikuus saadud sauna tuleb Ludwigsburgi tagasi tegema ainult viis mängijat.

Mäng algab homme kell 21, Õhtuleht vahendab sündmusi kohapealt.