Ragnar Klavan.Foto: Stanislav Moškov
Spordiblogi
3. detsember 2018, 09:05

Pluss, miinus, ennustus | Klavani tagasitulek, Ilvese hambutu seis ja Sildaru jaht esikohale

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 3. detsembri valik.

Möödunud nädala pluss

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan naases kaks kuud kestnud vigastuspausilt. Keskkaitsja kuulus pühapäevases Itaalia kõrgliiga matšis Cagliari algrivistusse ja tegi Frosinone vastu kaasa kogu kohtumise. Mängu vähemuses lõpetanud Cagliari võitles välja 1:1 viigi ja on 14 vooruga kogutud 16 punktiga tabelis 13. kohal. Jalavigastusest on taastunud ka teine koondise põhitegija Karol Mets (Breda, Hollandi meistriliiga). Pühapäevases kohtumises Gröningeni vastu teda platsile ei usaldatud.

Möödunud nädala miinus

Kahevõistleja Kristjan Ilvese seis teeb murelikuks. Elvast pärit sportlane sai Lillehammeri MK-etapi võistlustel hüppetornis kirja enam-vähem talutavaid tulemusi, aga suusarajal oli ta nii kehv, et ei tulnud pühapäeval isegi starti. Probleemide allikatest saame teada ilmselt kunagi hiljem, aga praegu tuleb loota, et ülejäänud hooaega silmas pidades pole veel kõik kadunud. 

Kristjan Ilves. Foto: Tiina Kõrtsini

Tuleva nädala ennustus

40

protsenti on tõenäosus, et freestyle-suusataja Kelly Sildaru võidab USAs Copperis peetava rennisõidu MK-etapi. Kui pargisõitudes võib eestlannat pidada favoriidiks number üks, siis rennisõidus on vesi sogasem. Maailma tippudega konkureerides on Sildarul ette näidata 2017. aasta Uus-Meremaa MK-etapi teine koht. Tema järel kolmandaks tulnud prantslanna Marie Martinod on karjääri lõpetanud, aga esimeseks tulnud kanadalanna Cassie Sharpe on kohal. Sildaru näitas suve lõpus juunioride MMi rennisõidus kulda võites taset, aga on keeruline öelda, kas sellest MK-etapil triumfeerimiseks piisab.

Kelly Sildaru Foto: Red Bull Content Pool