Charlotte Kalla.Foto: SIPA/Scanpix
Talisport
3. detsember 2018, 08:25

Rootsi suusastaar puhkes Johaugi võidu järel nutma (2)

Murdmaasuusamaailma kõige õnnetum inimene oli pärast nädalavahetuse võistlusi ilmselt rootslanna Charlotte Kalla, kes piirdus Lillehammeri MK-etapi raames sõidetud minituuril neljanda kohaga.

Kalla startis minituuri viimasele etapile esikohalt, aga pidi 10 km klassikatehnika jälitussõidus mööda laskma nii lõpuks võitjaks tulnud Therese Johaugi, kaasmaalanna Ebba Anderssoni kui ka teise norralanna Ingvild Flugstad Östbergi. Finišis kaotas Kalla Johaugile 23,4 sekundit.

"Kahju, et vahe nii suureks läks," ütles ta Rootsi väljaandele Expressen intervjuud andes. Kui Kallalt küsiti, kas ta on suuteline uuel nädalavahetusel Beitostöleni MK-etapil Johaugilt revanši võtma, kõlas vastus nii: "Vaatame. Ta on praegu väga võimas."

Järsku astus Kalla kõrvale 16. koha saanud norralanna Heidi Weng ja püüdis konkurenti lohutada.

"Pole hullu, Charlotte! Vähemalt panid sa mulle kahe minutiga ära. Sa olid eile (laupäeval - toim.) väga hea ja küll sa järgmisel korra võidu ära võtad," ütles ta.

Seepeale puhkes Kalla nutma, palus intervjuu lõpetada ja kõndis minema.

MK-sarja juhib 400 punktiga Johaug, kes on pärast dopingukeelu lõppu võitnud kõik MK-sarjas kavas olnud tavadistantsid. Talle järgneb 309 punktiga Andersson, 289 punkti kogunud Kalla on kolmas.