Tyson Fury (vasakul).Foto: ANDREW COULDRIDGE/Reuters
Spordivaria
3. detsember 2018, 17:09

ÜLLAS MEES! Briti poksiäss annetab kõik tiitlimatšist teenitud miljonid heategevuseks

Möödunud nädalavahetusel pidasid tulise raskekaalu WBC tiitlimatši Tyson Fury ja Denotay Wilder. Kuigi lahing lõppes viigiga, kasseerisid mõlemad mehed kenakese summa. 

Fury teatas, et annetab kogu auhinnaraha 8 miljonit naelsterlingit (ligi 9 miljonit eurot) heategevuseks. Britt toetab kodutuid ja vaeseid.

"Annan kogu selle raha vaestele ja ehitan kodututele majad. Mul pole selle rahaga midagi teha, ma pole huvitatud miljonäriks või miljardäriks saamisest. Ma olen poksija, mitte ärimees. Ilmselt läheksin igal juhul sama teed, nagu kõik selle ala esindajad - lõpetaksin nullis," arutles Fury. 

Ta on isegi olnud hädas alkoholi, narkootikumide ning vaimsete muredega. Just sellepärast soovibki Fury aidata hädasolijaid. 

Poksiäss on abielus ning tal on on neli last. Miks ta oma raha nendesse ei investeeri? "Arvan, et kõik peaksid raha ise välja teenima, muidu ei osata seda hinnata," vastas Fury. "Lihtne oleks kulutada teiste raha, selle, mille olen sisuliselt vere hinnaga välja võidelnud."

Ta lisas, et paljude rikkurite lapsed on ärahellitatud ning ei peagi elus midagi tegema. Fury tahab, et tema järglased ei sõltuks temast ning kõnniks oma teed.