Ludwigsburgi hubane korvpallihall.Foto: ludwigsburg.de
Korvpall
3. detsember 2018, 18:07

ÕL LUDWIGSBURGIS | Hull nimekiri: Saksamaa kossukoondis on valikmänge pidanud rohkem kui 20 linnas!

"Ludwigsburg?! Olen varem aasta elanud Saksamaal, aga niisugust linna kuulen esimest korda. Mis imekohtades nad mängivad?" küsis hea tuttav, kui sai teada, et Saksamaa korvpallikoondis võõrustab MM-valikmängus Eestit Ludwigsburgi-nimelises linnas.

Eesti mõistes pole tegemist sugugi väikese linnaga, kuid Saksamaa mastaabid on natuke teised. Paari aasta taguste andmete kohaselt oli Ludwigsburgi elanike arv siis 93 000 ehk tegemist on umbes Tartu suuruse linnaga. See asub vaid kümmekonna kilomeetri kaugusel Stuttgardist ehk on vägagi hõlpsalt ligipääsetav.

Muuseas, hooaja 2010/11 teiseks pooleks laenas Kaunase Žalgiris toona 20aastase Siim-Sander Vene just Saksamaa kõrgliigas mängivasse Ludwigsburgi meeskonda! Nagu Tartu puhul, on siingi tegemist linnaga, mille rahvas armastab korvpalli. Tänavusel hooajal osaleb kohalik meeskond ka FIBA meistrite liigas.

"Meid on igal pool Saksamaal alati hästi toetatud ja ootame seda ka Ludwigsburgis," rääkis koondise peatreener Henrik Rödl Saksamaa alaliidu kodulehele tänase mängu eel. "Ludwigsburg on suurepärase publikuga korvpallilinn. Vajame tuge, sest Eesti on siia tulnud oma parima koosseisuga."

Nimekiri linnadest, kus Saksamaa koondist "alati hästi toetatakse", on aukartustäratavalt pikk - ja tõesti, suurlinnu on vähe. Pärast riigi taasühendamist 28 aastat tagasi saab Ludwigsburgist täna 22. linn, kus riigi koondis on mänginud! Eesti ja Saksamaa sattusid ühte valikgruppi viimati 1997. aasta EM-sarjas, siis võeti meid vastu Hagenis.

Käimasoleva MM-sarja senised kodumängud peeti Chemnitzis, Frankfurdis, Braunschweigis ja Leipzigis ning veebruaris ootab lõpetuseks järge Bamberg.

Lisaks nimetatud linnadele on 1995. aastast (siis osaleti esimest korda valiksarjas) saati mängitud järgmistes kohtades: Kiel, Oberhausen, Trier, Bonn, Ulm, Oldenburg, Dortmund, Nürnberg, Göttingen, Dessau, Koblenz, Leverkusen, Duisburg, Stuttgart, Hamburg.

1993. aastal, kui Saksamaal peeti EM-finaalturniir, mille võõrustajad võitsid ja kus Eesti pälvis 6. koha, mängiti ala- ja vahegrupid Berliinis ja Karlsruhes ning play-off-osa Münchenis.