Soome korvpallikoondis. Foto: fiba.com
Korvpall
3. detsember 2018, 21:55

IMELINE TAGASITULEK: Soome korvpallikoondis tuli välja lootusetust seisust ja jättis MMi unistuse ellu

Soome korvpallikoondis teenis MM-valiksarja kohtumises võõral väljakul ülimagusa 81:77 võidu Bosnia ja Hertsegoviina üle. 

Võõrustajad pääsesid eest juba avaveerandil, mis võideti 28:11, poolajaks kasvatati edu 19punktiliseks. Veel 6 minutit enne lõpuvilet oli Bosnia ja Hertsegoviina 16ga peal ning tundus, et mänguks ei lähegi.

Siis aga soomlased ärkasid ning nelja minutiga jõuti vaid punkti kaugusele. Veel enam, 40 sekundit enne lõpuvilet kõmmutas Sasu Salin kaugviske ning viis tiimi ühega ette. Kodumeeskond tegi vasturünnakul pallikaotuse ning sellega oli mängu saatus otsustatud. 

Soomlaste poolelt oli resultatiivseim Salin 19 punktiga, Petteri Koponen toetas teda 18 silmaga. Võõrustajate parimana tõi Miralem Halilovic 20 punkti. 

Tänane võit tähendab, et meie põhjanaabrid säilitasid lootuse pääseda 2019. aastal peetavale MMile. Veidi varem peetud mängus alistas Venemaa kindlalt 81:61 Tšehhi, mis tähendab, et nad edestavad soomlasi kaks vooru enne lõppu ühe võiduga.

J-grupis on edasipääsu juba kindlustanud Tšehhi ja Prantsusmaa. Viimasele edasiviivale positsioonile on lisaks Venemaale ja Soomele teoreetiline võimalus säilinud ka Bulgaarial, kes sai täna prantslastelt lüüa. 

Veebruarikuises mängudeaknas võõrustab Soome Prantsusmaad ja sõidab külla Venemaale. Venelased külastavad lisaks Bulgaariat, kes omakorda lõpetavad valikturniiri matšiga Bosnia ja Hertsegoviina vastu. 

K-grupi tabeliseis: 

1. Prantsusmaa 8-1
2. Tšehhi 7-2
3. Venemaa 6-4
4. Soome 5-5
5. Bulgaaria 4-6
6. Bosnia ja Hertsegoviina 2-8