18 punkti toonud Siim-Sander Vene viskab peale, Karim Jallow ei jõua takistama.Foto: fiba.basketball
Korvpall
3. detsember 2018, 22:41

ÕL LUDWIGSBURGIS | Eesti korvpallikoondisel ei tekkinud Saksamaa vastu varianti

Eesti korvpallikoondis jätkas MM-valiksarja Ludwigsburgis, kus pidi tunnistama Saksamaa koondise 87:70 paremust. See tähendas ühtlasi, et Eesti peab oma vahegrupis leppima viimase kohaga.

Mäng tehti ära teisel veerandajal, kui Eesti suutis kuue ja poole minutiga visata ainult kaks punkti ning jäi taha 21:34. Kui avaveerandi järel oli Eesti kaotusseis 19:21, siis suurel vaheajal juba 27:41.

Ehkki Saksamaa ridadest puudus üle kümne kõva tegija, oli peatreener Henrik Rödlil õigus, et järgmine ešelon tahab end hirmsasti näidata ja kõik mehed ihkavad pääseda järgmisel aastal MMile sõitvasse koondisse. Sakslased tegutsesid kaitses algusest peale vea piiril ja vahel ka üle selle, ent sugugi alati ei järgnenud sellele vile.

Saksamaa alustas bravuurselt, visates kahe ja poole minutiga 10 ning viie minutiga 16 punkti. Ent siis saadi vastase hoog pidama ja avaveerandiga 7 punkti toonud Sten-Timmu Soku vedamisel korra ettegi 19:18.

Ent pärast väikest vaheaega jäädi korvidieedile ja edasine paranemist ei toonud. Kolmanda veerandi lõpuks oli kaotusseis kärisenud 39:61-le. Eesti suurimaks korvikütiks kerkis 18 punkti visanud Siim-Sander Vene, Saksamaale tõi tsenter Johannes Thiemann 16 silma.

Samas vahegrupis alistas Gruusia lisaajal Iisraeli 71:69 ja jätkab võitlust finaalturniiri koha nimel. Serbia alistas Kreeka 84:61 ja jäi endiselt ühe võiduga grusiinide ette. Tabeliseis näeb kaks vooru enne lõppu välja nii: Kreeka ja Saksamaa 9 võitu, Serbia 6, Gruusia 5, Iisrael 4, Eesti 2.

Eesti lõpetab MM-sarja mängudega Serbia (21. veebruaril kodus) ja Gruusia (24. veebruaril võõrsil) vastu.