Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
3. detsember 2018, 23:22

ÕL LUDWIGSBURGIS | Tiit Sokk: vastased ei andnud hetkekski järele ja kaotasime rütmi (5)

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tõdes pärast 70:87 kaotatud MM-valikmängu Saksamaaga, et vastased tegutsesid meie meestele harjumatult füüsiliselt kaitses ja see sai otsustavaks.

"Täna oli vastas selline meeskond, kus keegi ei andnud hetkekski järele, keegi ei teinud hinnaalandust. Mingil hetkel kaotasime rütmi," alustas Sokk. Ta lisas: "Sakslased mängisid ka eelmisel talvel väga võidukalt." Tõsi - samuti nõrgendatud koosseisus mängides alistas Saksamaa eelmisel hooajal kahel korral nii Serbia kui ka Gruusia.

Sokk jätkas: "Ütlesin juba pärast eelmist kohtumist, et siin tuleb palju füüsilisem mäng, kui oli grusiinidega. Noorematele meestele oli harjumatu, et vastane niimoodi kõrri kargab. Lõpus lõime rohkem teravust, mõni mees muutus agressiivsemaks.

Kui taoline sats mängib kaitses nii nagu täna, tuleb seda murda pigem individuaalse kui meeskondliku tegutsemisega. Pead olema ise nii terav ja tugev, et karistad vastase eksimused ära."

Eestit kummitas teist mängu järjest häda, et vabadelt kohtadelt sooritatud visked ei taha tabada. Täna sopsa 22 kolmesest 6 ehk 27 protsenti. 

"Ühtpidi on see ka emotsioonivärk. Teiseks tuli vise teha harjumuspärasest murdosa sekundi võrra kiiremini. See kõik loebki. Kui annad vastastele kodusaalis tunde kätte, on neid raske pidurdada," resümeeris Sokk.