Kristjan IlvesFoto: Tiina Kõrtsini
Talisport
4. detsember 2018, 09:29

Kristjan Ilves: võib-olla olen lihtsalt ennast natukene üle koormanud (1)

Kahevõistleja Kristjan Ilvese (22) MK-hooaja algus on olnud üks pettumuste jada.  

Kui avaetapil Rukal ebaõnnestus eestlane hüppemäel ega läinudki teist ala tegema, siis Lillehammeris selgus, et ka suusarajal on ta praegu enese hale vari. 

„Poiss on lihtsalt täiesti tühi. Täpset põhjust ei teagi,“ lausus Kristjani treenerist isa Andrus Ilves pühapäeval Õhtulehele. 

Sportlane ise tunnistas eile Tallinna lennujaamas ERRile, et plaanid lõi sassi novembris Rukal valitsenud lumepuudus, mistõttu oli hüppemägi suletud ning nendesse treeningutesse tuli enam kui kahenädalane paus.

"Tegime tavapärasest rohkem murdmaatrenne, mis ei olnud planeeritud," sõnas ta. "Olud olid väga soojad ja rada aeglane. Sügise poole ei olnud seis kehv ja lumele minnes ka nagu tundsin et jaksu ja jõudu on. Võib-olla olen lihtsalt ennast natukene üle koormanud selle kõigega. Väsimus on kuhjunud ja nii see seis on, ma arvan."

Kahevõistlejate kalendris on nüüd kolmenädalane paus, mida Ilves kasutab esiti kosumiseks ja vajalike tervisetestide tegemiseks. Kui vaja, jätab ta ka jõulude-eelse Ramsau MK-etapi vahele, et uue aastanumbri sees taas tasemel olla.