Ada Hegerberg.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
4. detsember 2018, 10:12

Jalgpalliauhindade galat varjutas seksismiskandaal (27)

Eile Pariisis toimunud jalgpalliauhindade Ballon d'Or galal lahvatas pisemat sorti seksismiskandaal, mis sundis DJ Martin Solveigi avalikult vabandama.

Mis juhtus? Lugu algas sellest, kui lavale paluti parimaks naisjalgpalluriks valitud norralanna Ada Hegerberg. Tema tähetunni ajal päris Solveig, kes mängis kogu tseremoonia ajal muusikat, 23aastaselt naiselt, kas too oskab twerk'ida (seksuaalse alatooniga tantsustiil).

Äsja südamiku kõne pidanud Hegerberg vastas kärmelt "ei", kuid sellega polnud teema kaugeltki ammendunud. Sotsiaalmeedias läks käima korralik vurr, mistõttu Solveig pärast nii norralanna kui ka avalikusse ees vabandas.

Hegerberg kinnitas BBC-le, et tema prantslase sõnu seksuaalse ahistamisena ei võtnud. "Ta tuli pärast minu juurde ja oli silmanähtavalt kurb," lausus norralanna. "Ma isegi mõelnud tol momendil tõsiselt nende sõnade peale. Olin lihtsalt auhinna üle õnnelik." 

Solveig: "Vabandan kõigi ees, kes tundsid end solvatuna. See oli nali, aga ilmselt halb, mistõttu soovin vabandada."

Tenniseäss Andy Murray oli üks neist, keda too küsimus häiris. "Järjekordne näide seksismist, mis endiselt spordimaailmas eksisteerib," kirjutas ta sotsiaalmeedias. "Kõigile, kes arvavad, et inimesed reageerivad üle ja see oli kõigest süütu nali... see polnud! Ole kogu oma elu spordimaailmaga seotud olnud, seal valitseva seksismitase on ebareaalne."