Suitsupääsuke on kiire ja osav nagu hokimängija.
Talisport
6. detsember 2018, 07:00

Suur konkurss: Eestis toimuva jäähoki MMi maskott otsib nime! (6)

Eesti meeste jäähokikoondis asub aprilli lõpus ja mai alguses püüdma medalit maailmameistrivõistluste I divisjoni B-grupi turniiril. Koduses Tondiraba jäähallis toimuva suursündmuse tarbeks valmib Eesti jäähoki sümbolist ehk suitsupääsukesest elusuuruses maskott, millele Eesti Jäähokiliit ootab nimepakkumisi.

“Kuna ka jäähoki MMile ootame koondisele kaasa elama kõiki Eesti elanikke, otsustasime anda igale inimesele võimaluse võtta osa ka maskoti nimekonkursist,” kommenteeris alaliidu president Rauno Parras. 

Aasta alguses läbis hokiliit uuenduskuuri ja kasutusele võeti #eestihoki bränd. „Üks selle osa oli uus sümbol suitsupääsuke, kes on saanud kiitvaid sõnu nii Eestist kui ka mujalt maailmast. Meie rahvuslind on kiire ja osav nagu hea jäähokimängija ja nüüd on aeg panna talle ka väärikas nimi,” jätkas Parras.

Nimepakkumised võib esitada e-maili aadressile [email protected] või #eestihoki Instagrami, Facebooki  või Twitteri postituste kommentaariumisse detsembri lõpuni. Alaliidu poolt kokku pandud žürii valib välja kümme andekaimat nime ning paneb finalistid rahvahääletusele, kus selgub võitja. 

Auhinnaks on kaks MMi passi ning lisaks võimalus minna tasuta sõpruskonnaga ise jäähokit proovima. Auhinna sisse kuuluvad jääaeg, varustuse rent ning lühike treening oma ala professionaalide juhendamisel. Aprilli lõpus algaval MM-turniiril uisutavad Eestile vastu Poola, Jaapani, Ukraina, Hollandi ja Rumeenia koondised. 

Maskoti valmimine on planeeritud aga juba 13.-19. jaanuaril samuti Tondiraba jäähallis peetavaks U20 II divisjoni MMiks, kus Eesti vastased on Leedu, Lõuna-Korea, Suurbritannia, Rumeenia ja Hispaania koondised. Just noorte MMi avatseremoonial tutvustatakse maskotti ja tema uut nime.