Sebastien Loeb. Foto: ZUMA Press/Scanpix
WRC
6. detsember 2018, 15:01

Kuulujutud ei vasta siiski tõele? Rallilegend Sebastien Loeb ei liitu Hyundaiga

Viimastel päevadel levisid meedias jutud nagu sõidaks üheksakordne ralli maailmameister Sebastien Loeb tuleval aastal Hyundai masinas. Prantslane Loeb pole viimastel aastatel regulaarselt rallidel kihutanud, kuid tänavu osales ta Citroeni roolis kolmel võidusõidul ning võitis sügisel Hispaania MM-ralli. Seejärel hakati järjest elavamalt arutama, mis temast 2019. aastal saab. Hyundai tiimiboss Alain Penasse sõnas, et nad küll rääkisid Loebiga, kuid kaugemale ei jõutud.

"Me rääkisime temaga, me rääkisime kõigiga," lausus ta. "Aga ma ei mõista, kuidas järsku meedia kihisema hakkas. Oli uudis, et Loeb Citroeniga ei sõida ning seejärel eeldati, et ta liitub meiega. Ma ei tea, mis ta teeb. Kas ta sõidab rallikrossi? Mul pole vähimatki aimu." 

Uuele aastale läheb Hyundai niisiis vastu kolmikuga Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo. Hayden Paddon peaks oma võimaluse saama Sordo asemel Rootsi rallil. 

"Hayden tegi sel aastal kõik, mida temalt palusime," jutustas Penasse uusmeremaalase kohta, kes osales tänavu seitsmel rallil ning jõudis kahel korral poodiumile. "Tal oli väga hea aasta, kuid tal on väga raske keskenduda, sest ajakirjandus pläriseb, et ta kaotab oma koha ja blablabla. Mõistan, et meedia teeb oma tööd, aga ausalt - mõned inimesed mõtlevad ise lugusid välja ja hakkavad neid siis ise uskuma."