Kõiki probleeme ei saa lahendada virtuaalse püssi abil...Foto: Bethseda Softworks
Esport
6. detsember 2018, 15:20

HALENALJAKAS! Mängukompanii klienditugi lekitas kogemata klientide personaalseid andmeid

Just siis, kui tundus, et Bethesda on suutnud suuremast sopast läbi rabeleda, langesid nad veelgi sügavamale sohu. Jah, peame kahetsusega teatama, et tänavuse aasta suurim prohmakas – teatud ka kui kotisaaga – ei ole veel läbi saanud!

Kiire kokkuvõte neile, kes pole jõudnud veel toda üleüldist tohuvabohu hoomata. „Fallout 76“ eriversioon Power Armor Edition pidi endas (lisaks kõigele muule) sisaldama puldanist kotti. Teadmata põhjustel (Bethesda ise väitis, et materjal olevat liiga kallis) otsustati puldan asendada nailoniga.

Inimesed ei olnud rahul ning peale pikka mudalaviini (mille hulka kuulus ka avastus, et puldanist kotte jagati juutuuberitele ja influencer'itele) andis kompanii teada, et kõik Power Armor Editioni soetajad kontakteeruksid Bethesda klienditoega. Nimelt vandus Bethesda alla ja kraapis kokku oma viimased veeringudki, et lõpuks ometi toimetada oma klientidele seda, mida neile algusest peale lubati – puldanist kotid.

Aga isegi see ei toimu valutult, sest tundub, et Bethesda klienditugi on üles ehitatud täpselt sellele samale, juba ammu iganenud mängumootorile, mis omal ajal „The Elder Scrolls: Morrowindile“ elu andis, ent nüüd uuemate teoste puhul aina rohkem ja rohkem lekib.

Kuigi too eelmine lause oli huumoriga pooleks öeldud, ei ole midagi naljakat faktis, et tänu vigasele süsteemile said kõik ülaltoodud situatsiooniga seoses kaebuse esitajad ligipääsu oma saatusekaaslaste andmetele, sealhulgas on nende nimed, e-mailid, kodused aadressid, kuvatõmmised otsutšekkidest ning teatud juhtudel isegi krediitkaardinumbrid.

Praeguseks hetkeks on Bethesda kõnealusele turvaaugule korgi ette löönud, ent see ei muuda asjaolu, et „Fallout 76“ ning kõik sellega seonduv on ääretult tuline prügikastipõleng, mille leegid kustumise asemel aina kõrgemale kasvavad ja kuumemaks muutuvad.

Lisaks ei pruugi augu paikamisega Bethesda jamad lõppeda – klienditoe rahvusvahelise suunitluse tõttu kasutavad seda ka Euroopa mängurid. Nende isikuandmete lekkimine (tahtlik või tahtmatu) läheb otsesesse vastuollu GDPR-i ehk isikuandmete kaitse üldmäärusega. See omakorda võib kaasa tuua kas rahatrahvi või miks mitte ka jõuda kohtusse.