Citroeni käesoleva aasta ainsa võidu tõi vanameister Sebastien Loeb (keskel).Foto: AFP/Scanpix
WRC
7. detsember 2018, 09:13

Citroeni kehvad tulemused sulgesid Lähis-Ida rahakraani

Kahe rallihooaja vahel lööb laineid Citroeni tehasetiimi teade, et uuel aastal sõidetakse vaid kahe autoga. Nüüd selgitas meeskonna boss Pierre Budar otsuse tagamaid.

Kõige lihtsamalt öeldes keerasid naftašeigid rahakraani kinni – Prantsusmaa tiimi pikajaline koostöö Abu Dhabiga lõppes. Just Lähis-Ida toetus andis võimaluse rajale tuua ühe lisaauto, mille roolist on läbi käinud näiteks Khalid Al-Qassimi ja Sebastien Loeb.

Citroeni kolmas auto mänginuks olulist rolli mitme mehe jaoks. Kindlasti oleks mõnel etapil soovinud startida Loeb, kuid veelgi enam vajanuks oma võimalust Mads Östberg ja Craig Breen.

„Kuus aastat kestnud koostöö lõppes, sest Abu Dhabi Racing ja riigi valitsus vaatavad oma investeeringud üle,“ selgitas Budar ajakirjale Autosport. Ta tunnistas, et lootis partnerluse jätku, eriti seetõttu, et Loeb võitis äsja Kataloonia ralli. Samas jäigi vanameistri triumf Citroeni hooaja ainsaks, mis oli ka rahakraani sulgemise põhjuseks. „Hispaania etapi järel lootsime, et koostöö jätkub, ka šeik Khalid kinnitas, et see on võimalik.“

Budar vihjas, et meeskond otsib uut partnerit, kelle abil kolmas auto ikkagi rajale tuua, kuid aega on vähe, sest hooaeg algab juba 24. jaanuaril Monte Carlos. Praeguse seisuga sõidavad Citroenis vaid Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi.