Siim-Sander Vene viskas esmaspäeval MM-valikmängus Saksamaa vastu 18 punkti.Foto: fiba.basketball
Korvpall
7. detsember 2018, 14:36

Uus klubi leitud! Siim-Sander Vene sõlmis lepingu Meistrite liigas mängiva Fuenlabradaga

Eesti korvpallikoondise ühe liidri Siim-Sander Vene klubikarjäär jätkub pärast väikest vaheaega Hispaania kõrgliigas, seekord aga Fuenlabrada Montakiti meeskonnas.

Madridi külje all asuva Fuenlabrada esindus kuulub sarnaselt Vene eelmise koduklubi Manresa BAXIga - seal mängis ta septembris-oktoobris - Hispaania liiga keskmike sekka. 10 vooru järel on Manresal 6 ja Fuenlabradal 4 võitu. Saatuse irooniana lähevadki need kaks meeskonda kohe pühapäeval omavahel vastamisi!

Kümmekonna päeva eest lahkus Fuenlabradast suvel suurte lootustega palgatud nigeerlasest äär Talib Zanna, kes mõni aasta tagasi püüdis pääseda NBAsse ning tegi mullu väga hea hooaja tugevas Iisraeli liigas. Seetõttu otsis klubi uut mängijat. Suure ääre kohal on meeskonnas veel Suurbritannia koondislane Daniel Clark.

Meeskonna tuntuim mängumees on suurte Euroliiga kogemustega horvaat, 36aastane Marko Popovic. Hooaja praegune skooriliider on koduliiga mängus keskmiselt 12,3 punkti kogunud mehhiklasest tagamees Francisco Cruz, kes hooajal 2015/16 esindas Riia VEFi ja mängis selle koosseisus ka Tallinnas Kalev/Cramo vastu.

Fuenlabrada lööb kaasa ka FIBA Meistrite liigas, kus alagrupiturniiri esimese ringi ehk 7 vooru järel jagatakse C-grupis 3 võiduga neljandat kohta. Vaid üks võit enam on Bambergil, mille duubelmeeskonna Baunachi ridadesse kuuluvad ka Kristian Kullamäe ja Henri Drell.